DeFi projeleri için varsayılan denetim, sektörü büyütmek için ne anlama geliyor?
DeFi projeleri için varsayılan denetim, sektörü büyütmek için ne anlama geliyor?

DeFi projeleri için varsayılan denetim, sektörü büyütmek için ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Merkezi olmayan finansın sunduğu radikal fırsat, hem yatırımcılardan hem de spekülatörlerden büyük ilgi gördü. DeFi protokollerinde kilitlenen toplam değer 2020’de %2.500’ün üzerinde artarak Ocak 2020’de 700 milyon dolardan Aralık 2020’de 20 milyar doların üzerine çıktı.

TVL, öz sermayeyi doğru bir şekilde temsil ettiği için DeFi söz konusu olduğunda piyasa değerinden daha kullanışlı bir ölçüdür. Yatırımcıların bu protokolleri taahhüt etmeye istekli olduklarını gösteriyor. Ayrıca taahhütleri 2020’de sona ermedi; Yalnızca bu yıl, DeFi’nin TVL’si Şubat ayında iki kattan fazla artarak 40 milyar dolara ulaştı.

DeFi’nin geçen yıldaki büyümesi büyük ölçüde perakende yatırımına bağlanabilirken, 2021 kurumların harekete geçmeye başladığı yıl olarak şekilleniyor. Sabit gelirli varlıklardan elde edilen getiriler tarihsel olarak düşük seviyelere düşmeye devam ederken ve benzeri görülmemiş teşvik paketleri enflasyon beklentilerini artırırken, muazzam miktarda para şimdi daha yüksek getiri arıyor.

İleri görüşlü varlık yöneticileri DeFi’ye yöneliyor. Popüler stablecoin USD Coin’i (USDC) ihraç eden Circle, kurumlara yönelik ilk yüksek getirili dijital dolar hesabını başlatmaya hazırlanıyor. Aşırı doygun geleneksel piyasalar yerine sermayeye aç kripto piyasalarına borç vererek, hesap % 10.75’e kadar yıllık yüzde getiri sunabilir. Başlangıçta sadece işletmelere hizmet edecek olsa da, bireysel yatırımcılara hitap eden birçok seçenek yer alıyor.

Kurumsal yatırımcılar DeFi’ye nasıl getiriliyor?

DeFi’nin 2020’deki patlayıcı büyümesi sırasında, düzinelerce ayrı saldırı yatırımcı fonlarını tüketti ve kriptodaki tüm kripto saldırılarının yarısı DeFi protokolleriydi. Bu saldırıların çoğu, protokollerin kendisi kadar yeni ve yaratıcı taktikleri kullandı. Diğerleri, önlenmesi sinir bozucu derecede kolay olan önceki hacklerin tekrarlarıydı. Herhangi bir fon kaybı talihsiz olsa da, DeFi’nin güvenliği son birkaç yılda büyük ölçüde arttı.

Borsaların müşterilerinin parasının güvenliğinden ödün vermesi çok riskli olduğundan, herhangi bir büyük borsada listelenmek artık bir projenin denetimden geçmesini gerektiriyor. Ancak anlamlı güvenlik burada bitmiyor.

Endişe verici bir şekilde, 2020’de, bir güvenlik denetiminden geçen protokollerden para çalınmasıyla sonuçlanan saldırılar oldu. Denetim, konuşlandırılmadan önce kodun anlık görüntüsüne odaklanırken, süreç, doğaya yayınlandıktan sonra bir sözleşmenin etkileşimlerini dikkate alamaz. DeFi’deki dinamik değişim oranı, yeni araçların ve programların yeni riskler oluşturabileceği anlamına gelir.

Olası çözüm

Otomatik güvenlik araçları, halka açık bir blok zincirine yerleştirildikten sonra bile akıllı sözleşmeleri çok çeşitli bilinen güvenlik açıklarına karşı sürekli olarak izleyebilir. Kullanıcılar, etkileşimde bulundukları sözleşmenin, işlem onaylanmadan ve fonların taahhüt edilmesinden önce belirli bir güvenlik eşiğini karşılamasını zorunlu kılarak bireysel işlemleri de koruyabilirler.

Her şey yolunda gidiyor gibi görünse bile, sözleşmeniz devam ederken korunmanız önemlidir.

Gerçek zamanlı güvenlik araçlarına ek olarak, bugün piyasada merkezi olmayan sigorta alternatifleri için birkaç seçenek bulunmaktadır. Öngörülemeyen olaylar karşısında sermayelerinin güvende olduğunu bilerek DeFi kullanıcılarına gönül rahatlığı sağlayan birçok DeFi protokolünde kilitli olan kullanıcı fonları için koruma sağlayabilen çözümler vardır.

Varlıklarınızı korumanın, bir işlemi gerçekleştirmeden önce bir kutuyu işaretlemek kadar basit olduğu, zincir içi teknolojinin işlemleri gerçekleşmeden önce koruduğu ve güvenliğin her platformun temel direği olduğu bir merkezi olmayan finans dünyası öngörüyoruz.

Eşsiz getirileri ile birlikte, bu tür kapsamlı güvenlik için bir itibar, DeFi’nin kripto para biriminin toplam piyasa değerinin yaklaşık %8’indeki mevcut payından eski finansal sisteme rakip bir seviyeye çıkmasına yardımcı olacaktır.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin