Ripple ve CBDC'ler: Yeni bir fırsat arayışı mı?
Ripple ve CBDC'ler: Yeni bir fırsat arayışı mı?

Ripple ve CBDC’ler: Yeni bir fırsat arayışı mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ripple’ın yeni teknik incelemesine göre XRP, farklı CBDC’ler arasında bir köprü görevi görebilir.

Blockchain şirketi Ripple, “CDBC’lerin Geleceği” başlıklı tanıtım bülteninde, XRP’nin farklı merkez bankası dijital para birimleri için bir köprü görevi görebileceğini yazıyor.

Nötr bir köprünün bir örneği, iki farklı para birimini hızlı ve verimli bir şekilde köprülemek için kullanılabilen dijital varlık XRP’dir.

Rapor, tokenın farklı CBDC’lerin değerini “sürtünmesiz” ve “uygun maliyetli” bir şekilde hareket ettirmesini mümkün kıldığını söylüyor.

Fırsatlar ve zorluklar

Ripple, finansal erişim, yenilikçilik ve teşvik edici rekabeti CBDC’lerin temel faydaları arasında adlandırıyor.

Bununla birlikte, merkez bankalarının para politikası üzerindeki kontrolünü olumlu bir özellik olarak sürdürme yeteneğinden de bahsediyor ki bu durum, kripto para birimi endüstrisindeki ademi merkeziyetçiliğin savunucuları için son derece olumsuz bir durum.

CBDC’lerin karşılaştığı zorluklar söz konusu olduğunda Ripple, birlikte çalışabilirliklerini sağlamanın önemli olduğunu yazıyor:

Her bir CBDC, kendi iç piyasasına en iyi uyan kendi kurallarını ve politikalarını oluşturabilir. Bununla birlikte, CBDC’ler, diğer CBDC’ler ve Dijital Para Birimleri ile sorunsuz bir şekilde işbirliği yapmalarını sağlayacak toplu protokoller tarafından birleştirilmeli ve yönlendirilmelidir.

Ripple, CBDC odaklı defterini tanıtıyor

U.Today tarafından bildirildiği üzere Ripple, bu ayın başlarında merkez bankaları için özel olarak tasarlanmış XRP Ledger’in özel bir versiyonunu piyasaya süreceğini duyurdu.

Ripple, merkez bankalarını sıfırdan yeni bir tane oluşturmak yerine mevcut bir defterin özel bir versiyonunu kullanmaya teşvik ediyor:

Bir CBDC, mevcut bir merkezi olmayan defterin özel bir sürümü kullanılarak yayınlanabilir ve yönetilebilir. Bu, Merkez Bankalarına, para politikaları ve ekonomik yönetimi üzerinde yeterli merkezi kontrol sağlarken, merkezi olmayan defterlerle birlikte gelen esneklik ve işlevselliği sağlıyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin