CoinGecko yöneticisinden 2021 için şoke eden Bitcoin tahmini! 
CoinGecko yöneticisinden 2021 için şoke eden Bitcoin tahmini! 

Bitcoin için büyük güne çok az kaldı! Peki o gün neler olacak, fiyat nasıl etkilenecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Şu anda Bitcoin fiyat hareketi biraz kafa karıştırıcı. Peki neden? Çünkü piyasadaki boğalar ve ayılarla ilgili net bir yön yok, her ikisi de aktif olacakları zamanı bekliyor.

Satış baskısı BTC’yi 55 bin dolara düşürdükten sonra, kripto para birimi bu haberin yazımı sırasında 59.500 dolar civarında işlem görüyor. Piyasa oynaklığını korurken, kilit bir fiyat aralığının aşılması açısından önemli bir yer değiştirme ayın sonuna doğru ortaya çıkabilir.

26 Mart Bitcoin için neden önemli?

Bahsi geçen tarihin önemi, özellikle Opsiyonlar olmak üzere türev piyasası ile ilgilidir. Opsiyon piyasasındaki Açık Pozisyonlar, aktif sözleşmelerin sayısını belirler ve belirli vade tarihlerindeki likidite miktarının bir temsilidir.

26 Mart, başlıca Opsiyonlar için sonraki üç aylık son kullanma tarihi ve sona erme tarihi ve Bitcoin fiyat piyasasında önemli bir değişiklik olduğunu görebiliriz.

Ekteki grafik, önceki iki üç aylık vade bitiminden sonra kaydedilen büyümeyi gösteriyor. Örneğin 25 Eylül 2020, Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 doları geçmesine izin veren bir yükseliş dönemini başlattı.

25 Aralık sözleşmelerinin sona ermesinin ardından, Bitcoin başka bir yükseliş ayağı kurarak 2 ayın altında 50.000 doların üzerine çıktı.

Şu anda, 26 Mart 2021 için BTC Opsiyonlarındaki Açık Pozisyonlar, diğer tüm bitiş dönemlerinden daha fazla. Bu, 26 Mart’ın şu anda türev piyasasında en yüksek likiditeyi çektiğini gösteriyor.

Şu anda bir sonraki büyük vadenin dolmasına 10 günden daha az bir süre kaldı, ancak piyasanın tekrar o kadar basit veya yükselişe geçmeyebileceğini belirtmek önemli. Dramatik fiyat hareketleri herhangi bir yönde olabilir ve kısa vadede yeni bir yerel dip veya yeni bir zirveye tanık olabiliriz.

Bitcoin CME Opsiyonları yönün göstergesi midir?

Yakın tarihli bir Ecoinometrics raporuna göre, geçen ay satım alımların sayısı arttı. Geçen yıla göre en yüksek alım / satım oranı yakalandı. Bu, Bitcoin için azalan yükseliş hissine işaret ederken, bu alımlar 40.000-60.000 dolar aralığındaydı. Bu nedenle, beklenen düzeltmeler çok da uzak olmayabilir.

Bununla birlikte, CME’deki sözleşmeler şu anda 1.500 civarında olduğundan, BTC CME Opsiyonlarının pazarın tamamını temsil etmediği unutulmamalı, bu rakam yaklaşık 7.500 BTC’ye eşit.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin