Bitcoin yükseliş rallisi ne zaman bitecek? İşte BTC boğa rallisini destekleyen faktörler
Bitcoin yükseliş rallisi ne zaman bitecek? İşte BTC boğa rallisini destekleyen faktörler

Bitcoin yine şahlandı: Fiyat 55 bin dolara yaklaştı, piyasa değeri 1 trilyon doları aştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin piyasa değeri 1 trilyon doları geri aldı ve fiyat, yeni boğa koşusunda bir kez daha 55.000 dolara yaklaşıyor.

Bitcoin’in fiyatı 20 Şubat’ta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 57.000 dolara ulaştıktan sonra, keskin bir düzeltme geçirdi ve sadece sekiz gün sonra 43.000 dolara düştü. O zamandan beri, 54.000 doların üzerindeki mevcut fiyatını kademeli olarak artırarak toparlandı. Bitcoin’in toparlanması, kripto para biriminin toplam piyasa değerinin 22 Şubat’tan beri ulaşamadığı bir seviye olan 1 trilyon doları aştığını gördü.

Bitcoin fiyatı neden yükseldi?

Haber, Norveçli çok uluslu Aker ASA ve Çinli uygulama üreticisi Meitu da dahil olmak üzere, Bitcoin’i hazinelerine ekleyen şirketlerin bir dizi duyurusunu takip ediyor. Quantum Economics’te Bitcoin analisti Jason Deane, Decrypt’e, yaygın perakende benimseme ile birleştiğinde, kurumsal yatırımlar “55.000 dolara kadar olan bir sonraki adım için ideal koşullar yaratıyor” dedi.

Bitcoin’in toplam piyasa değeri, 20 Şubat’ta 1 trilyon dolar seviyesine ulaştığından bu yana en düşük noktası olan 815 milyar dolara düştüğü 28 Şubat’tan sonra devamlı pozitif büyüme kaydetti.

1 trilyon dolar çok kritik

AssetDash’a göre, Bitcoin şu anda piyasa değerine göre altıncı en büyük varlık ve ilk beşte Amazon, Apple ve Microsoft’u takip ediyor. Deane, Bitcoin’in bu kategoriye girmesinin sadece bir zaman meselesi olabileceğini savundu. Daha fazla Bitcoin çıkarıldıkça, Bitcoin’in piyasa değeri büyüyor. “Bu nedenle, zamanla Bitcoin’in psikolojik olarak önemli olan 1 trilyon dolarlık piyasa değerinin altına düşme olasılığı giderek azaldı.” dedi.

Kraken kripto borsası Avrupa genel müdürü Curtis Ting’e göre Bitcoin, 1 trilyon dolarlık piyasa değerini sürdürmek kurumsal yatırımları artırabilir. “Trilyon dolar seviyesi, bir meşruiyet ve güçlü kalma duygusu veriyor” dedi.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin