Kanadalı şirketten akılalmaz Bitcoin madencilik yatırımı! Küresel hash gücünün yüzde 5’ini alacaklar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kanadalı Bitcoin madencilik şirketi Bitfarms, 48.000 yeni madencilik makinesi satın aldı. Bu hareketle birlikte, şirketin operasyonel hashing kapasitesi Aralık 2022’ye kadar mevcut seviyelerden sekiz kat artacak.

Madenciler, Çinli bir madencilik ekipmanı üreticisi ve Bitfarms’ın tercih ettiği tedarikçi olan MicroBT tarafından teslim edilecek.

Küresel Bitcoin hash gücünün %5’ini alacaklar

Şirket, son sekiz ayda 12.000’den fazla MicroBT madencilik kulesi satın alarak hash kapasitesini 1.0 EH/s’ye çıkardı. Yeni ekipman, önümüzdeki iki yıl içinde aylık olarak teslim edilecek ve Bitfarms’ın Quebec eyaletinde bulunan hidroelektrik tesislerine kurulacak.

Bitfarms’ın geçici hedefi, Aralık 2021’e kadar 3,0 EH/s hashing gücüne ulaşmak ve son grup makinelerin gelmesi beklenen 2022’nin sonunda 8 EH/s’ye çıkarmak. Bitcoin’in mevcut küresel hash gücü 159 EH/s civarında. Bu, mevcut değerlerin değişmeden kalması koşuluyla, Bitfarm’ların potansiyel olarak bunun %5’ini oluşturabileceği anlamına geliyor. Bununla birlikte, Bitcoin’in hash oranı önemli ölçüde arttığı için bu yüzde muhtemelen küçülecek.

Bitfarms CEO’su Emiliano Grodzki’ye göre, madencilerin tedariki öngörülebilir gelecek için en büyük zorluklardan biri olmaya devam edecek.

“Stratejimiz, kendi altyapımızı ve profesyonel operasyonlarımızı büyütmeye ve kendi tesislerimizde operasyonel verimliliği ve karlılığı artıran madencilik yapmaya devam etmek olacaktır.”

Kanada’daki en büyük Bitcoin madencilik şirketlerinden biri olan Bitfarms, gelişmekte olan şirketler için halka açık bir risk sermayesi pazarı olan TSX Venture Exchange’de listeleniyor. Bununla birlikte, Quebec’in nispeten ucuz ve bol elektriğine de bahis yapan HIVE Blockchain de dahil olmak üzere diğer firmaların rekabetiyle karşı karşıya.

Bitfarms’ın MicroBT ile ortaklığını genişlettiği haberi, Bitcoin madencilerinin Şubat ayında 1.36 milyar dolarlık rekor kıran gelirlerinin ardından geldi. Geçen ay, toplam Bitcoin madencilik geliri, Aralık 2017’de ulaşılan bir önceki tüm zamanların en yüksek seviyesini aştı Ocak ayındaki 1,12 milyar dolardan %21,4 oranında etkileyici bir büyüme gerçekleşti.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin