ETH 2.0 tarihi kilometre taşını aşmayı başardı! 3 milyon dolarlık stake
ETH 2.0 tarihi kilometre taşını aşmayı başardı! 3 milyon dolarlık stake

ETH 2.0 tarihi kilometre taşını aşmayı başardı! 3 milyon dolarlık stake

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yeni Proof of Stake ağı ETH 2.0’da toplam onaylayıcı sayısı 100.000’i aştı ve 3 milyon dolardan fazla değerde ETH halihazırda stake edilmiş haldeyken bugün önemli bir dönüm noktasına ulaştı. Yükseltilmiş Ethereum ağı, 2 yıl sürmesi beklenen üç aşamalı sunumu başlatmak için geçen yıl Aralık ayında Beacon Chain adlı ETH 2.0’ın ilk aşamasını başlattı.

Ethereum ikinci en büyük kripto varlığı olduğundan, ETH 2.0’ın merkezsiz alanın en büyük yükseltmesi olduğu söyleniyor. Proof-of-Work’ten Proof-of-Stake’e geçme kararı, özellikle DeFi patlamasından sonra artan ölçeklenebilirlik sorunlarından kaynaklanıyordu. Mevcut Ethereum ağı, geçen yıl birkaç bağlantıyla karşılaştı ve çok yüksek bir GAS ücreti ile sonuçlandı. Ethereum’daki artan işlem maliyeti de Defi protokollerinin kullanımını oldukça pahalı hale getirdi.

Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, ETH 2.0’ın tamamen başlatıldıktan sonra Mastercard ve Visa gibi merkezi ödeme işleme devleri kadar hızlı ve ölçeklenebilir olacağına inanıyor. PoS ağı, her blokta paralel işlemler yapılmasına izin verebilecek.

ETH 2.0, günümüzün geleneksel ödeme işleme devleriyle rekabet edebilecek gerçek anlamda merkezi olmayan bir ağ vaat ediyor, ancak yıllarca süren iki yıllık yol haritası uzun bir zaman gibi görünüyor. Mevcut Ethereum ağı, ortalama işlem maliyeti yaklaşık 10 dolar civarında olduğundan, birçok DeFi protokolünü ve Dapp’leri zar zor kullanılabilir hale getirdiği için ciddi şekilde acı çekiyor.

Büyüyen ölçeklenebilirlik sorunları, diğer benzer blok zinciri ağlarının kısa vadede popülerlik kazanmasına da yardımcı oldu. Binance Smart Chain ve Cardano gibiler Ethereum ağındaki sorunlar sebebiyle muazzam bir zincir içi hacim kaydetti. BSC, düşük çeviri maliyeti ve daha yüksek hızı nedeniyle şu anda Ethereum birincil hacminin iki katını gördü.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin