Bitcoin 55 bin doları geçti! Sırada ne var? Volatilite önemli sinyaller veriyor
Bitcoin 55 bin doları geçti! Sırada ne var? Volatilite önemli sinyaller veriyor

Bitcoin 55 bin doları geçti! Sırada ne var? Volatilite önemli sinyaller veriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin 55 bin dolara yaklaşırken piyasa değeri 1 trilyon dolara ulaştı. 1 yıl önce piyasa hacmi sadece 100 milyon dolardı. Fiyat aynı hızda artmaya devam ederse, 10 kat artması halinde altının piyasa değerini bile devirebilir.

Volatilite önemli sinyaller veriyor

Kripto varlığın oynaklığı şu anda %14’ün biraz üzerinde. Burada, BTC’nin oynaklığının bu seviyeye ulaşmak için %10’un üzerine çıktığını belirtelim. Diğer varlıkların oynaklığıyla karşılaştırıldığında, yükselen para birimlerinin Bitcoin ile karşılaştırıldığında %35 daha yüksek oynaklığa sahip olması ilginç karşılanıyor.

51.000 dolarlık bir fiyat seviyesinde bile, oynaklık nasıl %14,45 olabilir ve bu, fiyat rallisinin geleceği için ne anlama geliyor? Bu, borsalarda işlem gören Bitcoin hacminin ve talebinin, fiyatı basın zamanı seviyesinde sürdürmek için yeterince yüksek olmadığının açıkça bir işareti. Burada diğer metriklere de bakmaya değer.

Tüm türev borsalarında ödenmemiş Bitcoin sözleşmelerinin toplam sayısı istikrarlı bir şekilde artıyor. Bu, aşağıdaki çizelge kullanılarak anlaşılabiliyor.

Bitcoin’in borsalardaki açık pozisyonları, grafikten de görülebileceği gibi, önümüzdeki haftalarda yükseliş olabileceğini gösteren, Eylül 2020’den beri süren bir model oluşturuyor. Model 2020’nin sonlarında ortaya çıktığı için 2021’in sonuna kadar devam edebilir. Desenin başarısı, trader’ların ellerine bağlı olacak.

Bitcoin düzeltme görebilir

Varlığın oynaklığı ve Bitcoin sözleşmelerinin sayısı, Bitcoin’in fiyatında trendin tersine dönmesini gerektiren tek ölçüm değil. Türev borsalarındaki ticaret hacmi ve ölçümler, perakende trader’ların duyarlılığı için çok önemlidir. Kurumsal yatırımcılar talep, satın alma ve HODLing üretiyor, ancak bunların uzun vadeli sonuçları var.

Spot ve türev borsalardaki perakende trader faaliyetlerinden ani bir etki görüyoruz. Yatırımcılar, volatilite kaybının bir sonucu olarak kısa vadede bir düzeltme bekleyebilir, ancak daha sonra ATH seviyelerine geri dönme için türev borsalarında yeterli stabilcoin akışı ve ilgi var.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin