Uniswap (UNI) fiyat analizi

Günlük 1 milyar dolar Uniswap için artık sıradan bir rakam mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Uniswap, Ethereum ve stablecoinler arasında gerçekleşen işlemlerin çoğu ile kısa süre içinde günlük ticaret hacminde ortalama 1 milyar dolara ulaşabilir.

Sektöre liderlik etmek

Önde gelen merkezi olmayan borsa veya DEX platformu Uniswap, Ocak ayı için günlük ortalama 1 milyar $ ‘lık işlem hacmine yaklaşırken sektöre liderlik etmeye devam ediyor.

Ayın sadece üçte ikisi geçti ve platform, DeFi patlaması sırasında Eylül ayında belirlenen 15,3 milyar dolarlık önceki aylık ticaret hacmi rekorunu çoktan aştı.

DEX bu sabah itibariyle 17 milyar doları geçti ve Ocak ayı sonunda günlük ortalama 855 milyon $ ile 25 milyar doları aşma yolunda ilerliyor.

Uniswap traderları, 2.400 çiftten fazla işlem gören 1.558 coin ile seçim yapmakta zorlanıyor, ancak çoğunluk daha az riskli alım satımları tercih ediyor. USDC, Tether ve DAI gibi stabilcoinler arasında ETH’ye karşı alım satım, son 24 saatte işlem gören 1,1 milyar doların %45’ini oluşturdu.

15 Aralık’ta Uniswap kurucusu Hayden Adams, platformun tüm zamanların ticaret hacminde 50 milyar doları geçtiğini söyledi ve topluluğa ne zaman 1 trilyon dolara ulaşacağını sordu. Yanıt verenlerin yaklaşık %50’si bunun 2021’de gerçekleşeceğini söyledi.

Şu anda tüm zamanların ticaret hacminde yaklaşık 70 milyar dolar olan DEX’in yıl sonuna kadar 1 trilyon dolara ulaşması için her gün ortalama 2,7 milyar dolar olması gerekiyor.

Kalıcı hacim

Uniswap strateji Lideri Matteo Leibowitz, 1 milyar dolarlık ticaret hacminin kalıcı olduğunu iddia ediyor:

“Günlük 1 milyar dolarlık hacim yeni normaldir.”

Adams bunu New York Borsası ile karşılaştırdı ve “[NYSE] ‘nin %2’si Uniswap için yeni normal. % 100 ne zaman? ” diye sordu.

DEX’ler genel olarak son 30 gün içinde %112 artarak güçlü bir büyüme yörüngesinde. Son 30 günde işlem gören toplam hacim, her gün yaklaşık 1.5 Milyar $ eklenerek 43.3 milyar $’a ulaştı.

SushiSwap, Ocak ayından bugüne kadar 8.2 milyar $’lık işlemle bir sonraki en güçlü DEX oldu ve geçen yılın Aralık ayında belirlenen 3 milyar $’lık bir önceki yüksek seviyesini zaten ikiye katladı.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin