Cardano fiyat analizi: ADA için yükseliş kapısı açılacak mı?
Cardano fiyat analizi: ADA için yükseliş kapısı açılacak mı?

Cardano fiyat analizi: ADA yükselecek mi? Detaylı teknik görünüm, beklenen yön ve önemli seviyeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cardano şu anda 0,36 dolar civarında işlem görüyor ve 11 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip. Birkaç günlük yatay hareketin ardından ADA, 0,28 doları yeniden test ettikten sonra nihayet yükselmeyi başardı. ADA/USD, 0,367 dolar ile yeni bir yıllık zirve yaptı. Peki ADA yükselecek mi?

Cardano fiyat analizi

ADA/USD, birkaç günlük yükseliş hareketinin bu ayın başlarında 0,358 dolarlık yeni bir yıllık en yüksek seviye ile sonuçlanmasının ardından, geçtiğimiz günlerde simetrik üçgen şeklinde işlem görüyordu. O zamandan beri, fiyat her destek bulduğunda ve tersine döndüğünde daha düşük seviyelere iniyor.

Bu hafta, ADA hem 0,28 dolar civarında yüksek bir düşük hem de 0,33 dolar civarında daha düşük bir zirve yaptı. Bu dönüm noktalarının her ikisi de simetrik üçgen modelinin açık bir şekilde kabul görmesini sağladı.

Bugün Cardano fiyatı nihayet bir sonraki nereye gideceğine karar verdi. 0,33 dolarlık direncin üzerinde ve azalan trend çizgisinin üzerinde net bir kırılma yaşandı.

Cardano’nun fiyatı son 24 saatte yüzde 14’ten fazla arttı. Daha önce de belirtildiği gibi, bugün net bir kırılma görüldü. Cardano, 0,33,  0,34 ve 0,358 dolarlık önceki üç yüksek seviyenin üzerine çıktı. Bu nedenle önümüzdeki hafta daha fazla yükseliş ivmesi bekleyebiliriz.

Aradan önce, ADA önceki küçük destek alanını 0,28 dolar civarında yeniden test etti. Bu seviyede bariz bir reddedilme görüldü ve yatırımcıları başka bir koparma girişimi için piyasaya girmeye davet etti. Bu sefer başarılı oldu.

ADA yükselecek mi?

3 Ocak’tan 7 Ocak’a kadar görülen bir önceki yükseliş dalgasının yüzde 100’ün üzerinde bir artışla sonuçlandığını göz önünde bulundurduğumuzda, önümüzdeki günlerde benzer şekilde piyasanın çok daha yüksek seyretmesini bekleyebiliriz.

Cardano’nun şu anki hareketi için, bir sonraki direnç psikolojik olarak önemli 0,4 dolar seviyesinde görülebilir. Bunun dışında önümüzde net bir direnç yok ve ADA/USD hafta sonu boyunca yükselmeye devam edebilir.

Bugün ilerleyen saatlerde daha fazla yükseliş için bir ret görülmesi durumunda, ADA’yı izlemek için iyi bir destek seviyesi, 0.33 dolarlık  bir önceki zirve seviyesi. 33 sent seviyesi, birkaç hafta artan trend çizgisi ile birlikte muhtemelen ADA için bir kez daha destek sunacak.

Daha sonra yeniden test, fiyatın önümüzdeki hafta yükselmeye devam edeceği beklentisiyle long pozisyona girmek için kullanılabilir. Bu alan Cardano’yu yerinde tutmazsa, bu ayın geri kalanında muhtemelen çok daha büyük bir orta vadeli tersine dönüş göreceğiz.

Cardano, simetrik üçgen oluşturduktan sonra giderek daha dar bir aralıkta birkaç gün geçirdi. Bugün erken saatlerde, model ters yönde güçlü bir yükseliş dürtüsü ile kırıldı. Önceki üç yerel zirve yeterli direnç sağlayamadı ve bu da ADA/USD için yeni bir yıllık yükselişe neden oldu.

Şu anda, fiyatın daha önce belirtilen direnç seviyelerini destek olarak yeniden test edecek kısa vadeli bir düzeltme yaşaması bekleniyor. Ek olarak, birkaç haftalık artan trend çizgisi muhtemelen ADA için ek destek sunacaktır.

Şu anda Cryptopolitan analistlerine göre en iyi hamle, kenarda kalmak ve Cardano’nun bir onay geri çekilmesi için beklemek.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin