Altcoinlerin piyasa değeri önemli bir kırılmanın eşiğinde
Altcoinlerin piyasa değeri önemli bir kırılmanın eşiğinde

Bitcoin’i uçuran gelişme Ethereum için de görüldü! İnanılmaz yükseliş kapıda olabilir

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto Para Haber – Ethereum fiyatı, Bitcoin ile benzer önemli bir fiyat artışına hazırlanıyor olabilir. Borsalarda hızla azalan likit arzı bunu gösteriyor.

Borsalardaki Ethereum miktarı düşüşte

Son veriler, borsalarda depolanan Ethereum sayısının geçen yıl kademeli olarak azaldığını ve son 24 saatte de büyük bir düşüş gösterdiğini gösteriyor. Bu, artan ETH talebi ve azalan likit arzının varlık fiyatını fırlatması durumunda spekülasyonlara neden oluyor.

Kripto para izleme kaynağı CryptoQuant’a göre, borsalarda depolanan ETH token sayısı 2020’nin ortasında 14 milyonu aşarak 12 ayın en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

İlerleyen aylarda 11,5 milyonun altına düştükten sonra, likit arzı son 24 saatte önemli ölçüde azaldı. Yukarıdaki grafiğin gösterdiği gibi, yaklaşık %10 düşüşle 10,2 milyona geriledi.

Popüler kripto para yorumcusu Alex Sanders, bu gelişmeyi “inanılmaz” olarak değerlendirdi ve varlığın fiyatı için olası bir yükseliş senaryosundan söz etti, Bitcoin ile benzer bir duruma değindi.

Bitcoin’deki gibi olursa ETH fiyatı 4 bin dolara yürüyebilir

Temel ekonomik ilkeler, bir varlığın arzı azaldığında, talep aynı kaldığında veya arttığında, fiyatının teoride artması gerektiğini belirtiyor.

Daha önce bildirildiği gibi, BTC’nin likit arzı da düşerken, fiyatı son zamanlarda tüm zamanların en yüksek seviyelerine tırmandı. Saunders bunun altını çizdi ve “talep BTC arzını aştığında 90 günde dört katına çıktı” dedi.

ETH, Bitcoin’in hareketine benzeyecek ve gerçekten de dört katına çıkacaksa, bu  4.000 dolarlık bir fiyat etiketi anlamına geliyor.

Glassnode’dan gelen veriler, ETH’nin arzının azaldığına dair yukarıda bahsedilen açıklamayı destekliyor. Daha spesifik olarak, şirket aktif arzı – yani dolaşımdaki kripto paraların miktarını – en son bir ila iki yıl önce hareket etti.

Bu metrik, 3 yılın en düşük seviyesi olan 15,6 milyon tokene düştüğü için bu tür yatırımcılardan bir HODLing zihniyetini ortaya koyuyor.

Ayrı bir şekilde firma, ETH’nin 1.450 doların üzerinde yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşamayan gerçek fiyatının aksine, tokenin gerçekleşen fiyatının yeni bir rekor kırdığını belirtti.

Bir varlığın gerçekleşen fiyatı, her bir kripto paranın ağda en son hareket ettiği ortalama fiyatı dikkate alır.

Glassnode, ETH’nin gerçekleşen fiyatının yeni rekorlar kırmaya devam ettiğini ve en sonuncunun 420 doların üzerine çıktığını söyledi.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir