Bitcoin'in son yükselişi yeni kripto milyarderleri çıkarıyor
Bitcoin'in son yükselişi yeni kripto milyarderleri çıkarıyor

BTC yönünü arıyor: Bitcoin almalı mıyım?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto Para Haber – Bitcoin’in son 3 ila 4 ayda fiyatı şüphesiz katlanarak arttı. Bununla birlikte, 2017 boğa koşusuna kıyasla nispeten daha az üssel bir ralliden söz ediyoruz. 2017 boğa koşusu 34 günde %228 artış yaşarken, mevcut boğa koşusu 27 günde %125 artış gösterdi. Şu aşamada herkesin aklında tek bir soru var: “Bitcoin almalı mıyım?”

Bitcoin almalı mıyım?

Şu ankine benzer boğa koşularının belki de en tuhaf yanı, beklenen düzeltmenin bir türlü gerçekleşmemesi. Ancak bu düzeltme elbette kaçınılmazdı. Son çöküş, fiyatın bir sonraki ayağa hazırlanırken bir düzeltmeye ya da ayı piyasasında tam bir reddedişe dönüşebilir.

Aslında bugünkü düşüş, %39 ile Mart 2020’deki Kara Perşembe düşüşünden bu yana en büyük ikinci düşüştü. Bu düşüş nedeniyle son 24 saatte toplam 2,74 milyar dolarlık pozisyon tasfiye edildi.

Bu nedenle, yatırımcılar arasında kalan bir soru, bu düşüşün daha fazla Bitcoin almaya veya biriktirmeye değer olup olmadığı. Bitcoin almalı mıyım? sorusu herkesin aklını kurcalıyor.

Balinalar piyasaya hâlâ güveniyor

1.000 BTC’li adresler yükselişine devam etti ve son düşüşe rağmen durma belirtisi göstermedi. Bu, yatırımcıların inancını kaybetmediğini gösteriyor. Aralık 2020’den bu yana adresler %4 büyüdü.

Madenci Pozisyon Endeksi, bu düşüşün sebebi olan madencilerin satışlarının bittiğini gösteriyor. Bu, MPI’ın tarafsız durumuna doğru düşmesiyle görülebilir.

Zorluk ayarlaması hash oranını düşürebilir

Yeni bir ATH’deki ‘zorluk ayarlaması’ ile, küçük madencilerin büyük ölçekli çiftliklerle rekabet etmesi zor olacak. Durum böyle olsaydı, madencilerin varlıklarını tasfiye ederek fiyatı daha da aşağı çekmeleri gerekirdi. Ancak, bu zorluk ayarlaması, küçük ölçekli madencilerin çiftliklerini kapatmasına ve bu da hash oranında bir düşüşe ve gelecekte zorlukta eşdeğer bir ayarlamaya neden olacağından durum böyle olmayacaktır.

Ek olarak, Bitcoin 3 yıldan fazla bir süredir ayı piyasasında ve fiyatın 2019’daki gibi yükselmeye devam etmesi ve ayı piyasasına girmemesi tamamen mantıklı. Ancak bu ralli ile 2019’lar arasındaki fark kurumsal para.

Tüm bu etmenler çerçevesinde BTC rallisinin sürebileceği ile ilgili güçlü bir duygu söz konusu. Ancak tüm ihtimalleri değerlendirerek kendi yatırım stratejinizi oluşturmanızı ve risklerden kaçınmanızı tavsiye ediyoruz.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir