“Bitcoin yerine muz alırım” diyen girişimci çark etti: “Bitcoin bize dersler veriyor.”
“Bitcoin yerine muz alırım” diyen girişimci çark etti: “Bitcoin bize dersler veriyor.”

“Bitcoin yerine muz alırım” diyen girişimci çark etti: “Bitcoin bize dersler veriyor.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD’li milyarder girişimci ve Dallas Mavericks’in sahibi Mark Cuban, Bitcoin üzerine tartışmalı yaklaşımını sürdürüyor. Cuban, daha fazla faydaya sahip olduğunu iddia ederek “muzları BTC’ye tercih edeceğini “iddia ettikten sonra, son zamanlarda halka açık şirketlerin aslında birincil kripto para biriminden dersler alması gerektiğini söyledi.

FinTech odaklı 62 yaşındaki yatırımcı, sık sık Bitcoin konusundaki duruşuyla ilgili sorular alıyor.

Cuban’ın takımı Dallas Mavericks, Bitcoin ile ödeme kabul ediyor

Sahibi olduğu NBA takımı Dallas Mavericks, ürün ve biletler için bir ödeme yöntemi olarak BTC’yi ilk uygulayanlar arasındaydı. Ancak Cuban, insanların BTC işlemlerine gerçek ilgi göstermekte başarısız olduklarını söyledi.

Bununla birlikte Bitcoin’in son birkaç ayda hızla yükselen popülaritesi Cuban’ın bir kez daha dikkatini çekti. Kendisi, takımı Mavs ile herhangi bir satın alma işlemi yapılırken BTC kullanımında özel indirimler getirdi.

“BTC bize dersler veriyor.”

Bu sadece başka bir pazarlama hilesi olsa da, Bitcoin hakkındaki son tweet’i çok daha iyimser görünüyordu. Cuban, BTC’nin en belirgin avantajlarından birini vurguladı: Sınırlı arzını, yeni hisse senetleri çıkaran kamu şirketleriyle karşılaştırdı.

Kendisi bu tür firmalar hisse enflasyonunu kısıtlarsa, bunun mevcut hisse senetlerinin değerini artırabilir.

Görünüşte BTC yanlısı görüşlere rağmen, Cuban geçmişte varlığın niteliklerini önemsemiyordu. Mavs’ın herhangi bir BTC ödemesini çekemediğini belirtirken, gerçekten de kripto para birimini para birimi olarak kullanıp kullanmadığını sorguladı.

BTC’nin günlük alımlarda kullanımının hâlâ biraz karmaşık olduğunu ve kitlesel olarak benimsenmesi için “sorunsuz ve anlaşılır” olması gerektiğini iddia etti.

Cuban, muz ticaretini Bitcoin yerine emtia olarak tercih ettiğinden de birkaç kez bahsetti. Meyvenin onun için ekstra bir teşviki var: “O muzu hâlâ bozulmadan yiyebilir ve antrenmanım için tüm potasyumumu alabilirim.”

Bununla birlikte özellikle son zamanlarda basılan aşırı miktardaki itibari paranın ardından, BTC’nin bir değer deposu olarak başarılı olma potansiyelini de özetledi.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin