Kurumlar tarafından tutulan Bitcoin miktarı 30 milyar doları aştı
Kurumlar tarafından tutulan Bitcoin miktarı 30 milyar doları aştı

Kurumlar tarafından tutulan Bitcoin miktarı 30 milyar doları aştı

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto Para Haber – Dünyanın dört bir yanındaki seçkin birkaç şirket şu anda hazinelerinde toplam 1,15 milyon Bitcoin tutuyor. Bu, kripto para biriminin en son fiyat patlaması sayesinde (kısmen büyük şirketlerin varlığa el koyması nedeniyle) 30 milyar doların üzerinde kripto para birimine denk geliyor.

Toplam Bitcoin arzının %5’inden fazlasına sahipler

Bitcoin Treasuries tarafından yayımlanan rakamlar, 29 şirketin hazinelerindeki Bitcoin’in toplam arzının %5,48’ine sahip olduğunu gösteriyor.

Listelenen tüm şirketler arasında en çok varlığa ABD iş zekası şirketi MicroStrategy sahip. Şirket 70.000’den fazla veya 1,8 milyar dolar değerinde BTC tutuyor.

Bunun nedeni, CEO Michael Saylor’un artık varlığın altından daha iyi olduğuna inanan ve yarınlar yokmuşçasına kripto para satın alan bir Bitcoin evangelisti olması.

Son olarak 21 Aralık’ta şirket 29.646 Bitcoin satın aldı. Tutarın bugünkü karşılığı 800 milyon doların üzerinde.

Galaxy Digital ve Square de dikkat çekici miktarda yatırım yaptı

Listedeki ciddi tutarda Bitcoin’e sahip diğer halka açık şirketler arasında 448 milyon dolar ile yatırım şirketi Galaxy Digital, 126 milyon doları aşan miktarla ödeme şirketi Square ve 79 milyon dolarlık yatırımıyla madencilik şirketi Hut 8 yer alıyor

Özel şirketler arasında 3,8 milyar dolar değerinde Bitcoin tutan eski borsa MtGox ve Ekim ayında yatırım yaptıktan sonra 292 milyon dolara sahip olan varlık yönetimi şirketi Stone Ridge Holdings Group yer alıyor.

Bitcoin Treasuries ayrıca Grayscale Bitcoin Trust (15,6 milyar dolar) ve CoinShares (1,9 milyar dolar) gibi “ETF benzeri” şirketleri de listeliyor.

Ancak 30 milyar dolarlık listedeki şirketlerin büyük çoğunluğu kripto para birimi ile ilgili. Dünyanın dört bir yanındaki hedge fonlarının para birimini tutmaya başlaması için hâlâ biraz zamanımız var.

Bununla birlikte birçoğu sürekli BTC’den bahsediyor ve bazıları yatırım yapıyor, bu yüzden belki de hazinelerinde beklediğinden daha erken tutmaya başlayacaklardır.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir