İngiliz yatırım şirketi
İngiliz yatırım şirketi "çıldırdı"! 700 milyon dolarlık Bitcoin aldılar

İngiliz yatırım şirketi “çıldırdı”! 700 milyon dolarlık Bitcoin aldılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Londra merkezli yatırım yönetimi şirketi Ruffer LLP, portföylerinin %2,5’inin artık Bitcoin’de olduğunu açıkladı. Şirket neredeyse 700 milyon dolarlık Bitcoin aldı.

670 milyon dolarlık Bitcoin alımı gerçekleşti

Şirket, 20 milyar sterlinin üzerinde varlıkları olduğunu ve bunların %2,5’inin (500 milyon sterlin veya 670 milyon dolar) Bitcoin’e çevrildiğini söylüyor.

“Bunu dünyanın başlıca para birimlerinin devam eden devalüasyonuna karşı küçük ama etkili bir sigorta poliçesi olarak görüyoruz” diyen şirket, açıklamasını şöyle sürdürdü:

Bitcoin, şirketin altına ve enflasyona bağlı tahvillere (çok daha büyük) yatırımlarını çeşitlendiriyor ve gördüğümüz bazı parasal ve piyasa risklerine karşı bir koruma görevi görüyor.

Bu hareketi geçenlerde Kasım ayında “şirketin altına maruz kalma oranını azalttıktan sonra” yaptılar ve bunu “öncelikle bir savunma hamlesi” olarak adlandırdılar.  Bu hamleyle Ruffer, portföylerinin %2,5’ini BTC’ye ayıran Lloyds ile birlikte Bitcoin’e maruz kalan bilinen en büyük İngiliz kurumsal yatırımcı haline geldi.

Kurumsal yatırımcıların ilgisi büyüyor

Performans Güncellemesi ve Yönetici Yorumu mektubunda yapılan bu duyuru, dijital para birimine yeni tahsisin, Ruffer Multi-Strategies Fund’a atanan uzman bir yöneticinin yakın zamanda yapılan bir eklemenin ardından yapıldığını söylüyor.

Yeni uzmanın adını vermiyorlar ancak portföylerine Bitcoin tahsis eden ilk şirketlerden biri olan halka açık yatırım yönetimi şirketi için potansiyel olarak yeni bir strateji önerebilir. Bu hamle, kurumsal yatırımcıların artan ilgisinin ardından, Bitcoin’in çeşitlendirici ve hedge olarak hareket edebileceğini ve BTC’nin de eklenmesiyle risk ayarlı portföy getirilerinin arttığını gösterdi.

trustnodes


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin