Bitcoin (BTC) bir kırılmanın eşiğinde ama hangi yöne?
Bitcoin (BTC) bir kırılmanın eşiğinde ama hangi yöne?

Mevcut Bitcoin rallisi neden 2017’deki ralliden daha güçlü: Ünlü borsanın kurucusu açıkladı

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto Para Haber – Gemini borsasının kurucu ortağı Tyler Winklevoss, CNBC’ye mevcut BTC rallisinin arkasındaki nedenleri anlattı. Winklevoss, bu rallinin 2017’den daha güçlü olduğuna inanıyor.

Bitcoin milyarderlerinden biri olan Tyler Winklevoss, CNBC ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda, Bitcoin’i 30 Kasım’da tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkaran nedenlere değindi.

Bu rallinin nedenlerinin üç yıl öncesine göre daha farklı ve daha güçlü olduğuna inanıyor.

“En zeki insanlar Bitcoin’i kapıyor”

Tyler Winklevoss, mevcut BTC rallisinin 2017’deki ralliden farklı olduğuna inanıyor çünkü sessizce Bitcoin satın alan finans kurumları, sofistike yatırımcılar yani “alandaki en zeki insanlar” tarafından yönlendiriliyor.

Tyler, Singapur’daki FinTech Festivali sırasında CNBC ile konuştu. Bu sofistike yatırımcılara genellikle Twitter’da “akıllı para” şeklinde atıfta bulunulduğu için Tyler, BTC’den olumlu bir şekilde bahseden ve hatta BTC’de bir pozisyon oluşturmaya başlayan milyarder Paul Tudor Jones’dan hahsetti.

Ayrıca konuşmasında Tyler, Bitcoin’in altına bir alternatif olabileceğini kabul eden Stanley Druckenmiller ve Ray Dalio’dan da bahsetti. En beklenmedik şey, JP Morgan analistlerinin Bitcoin’in gelecekte dijital altın olacağını varsaymasıydı.

“Bu sefer perakende odaklı değil”

Tyler Winklevoss, 2017’den farklı olarak, mevcut rallinin FOMO tarafından yönlendirilmediğine değinerek, arkasında büyük şirketler ve hedge fonları olduğuna inanıyor.

Devasa boyutlarda Bitcoin alan halka açık ticari yazılım şirketi MicroStrategy tarafından başlayan alımlara daha sonra Jack Dorsey’in Square’ı ve birkaç riskten korunma fonu da katıldı.

Şu anda, Michael Saylor’un öncülüğünü yaptığı MicroStrategy, BTC’ye nakit rezervleri için bir enflasyon koruması olarak daha fazla yatırım yapmak amacıyla 400 milyon dolar daha yatırıyor.

Perşembe günü, Massachusetts Life Insurance şirketinin 235 milyar dolarlık yatırım hesabından Bitcoin’e 100 milyon dolar ayırdığı bildirildi.

Grayscale, BTC ve ETH varlıklarını artırıyor

Grayscale Investments ayrıca Bitcoin, ETH ve diğer kripto varlıklarını satın almaya devam ediyor. Barry Silbert tarafından yönetilen şirketin 9 Aralık itibarıyla 12,1 milyar dolarlık kripto para birimi bulunuyor.

Geçen gün Grayscale, kripto varlıklarına 1.276 Bitcoin ve 100.000’den fazla ETH ekledi.

Vokal Bitcoin eleştirmeni ve altın destekçisi Peter Schiff, yakın zamanda TV reklam kampanyası “Drop Gold” için Grayscale’i eleştirdi ve şirketi en büyük Bitcoin alıcısı olarak nitelendirdi.

Bitcoin 18.000’in altına düştü

30 Kasım’da 19.900 $ alanında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra, Bitcoin birçok uzmanın sağlıklı bulduğu bir düzeltmeye başlamış gibi görünüyor.

Birkaç kez 19.000 $’ın üzerine çıktıktan sonra, amiral gemisi kripto para birimi başka bir düşüş gösterdi.

CoinMarketCap’ten alınan verilere göre, yazının yazıldığı sırada Bitcoin 17.890 dolardan el değiştiriyor.

u.today

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir