Fidelity'den kurumsal yatırımcılara yönelik kritik Bitcoin hamlesi: Nakit kredilerine karşı BTC teminatı
Fidelity'den kurumsal yatırımcılara yönelik kritik Bitcoin hamlesi: Nakit kredilerine karşı BTC teminatı

Fidelity’den kurumsal yatırımcılara yönelik kritik Bitcoin hamlesi: Nakit kredilerine karşı BTC teminatı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çarşamba günü yapılan basın açıklamasına göre, Fidelity Digital Assets kurumsal müşterilerinin nakit kredilere karşı Bitcoin teminatı kullanmalarına izin verecek.

Yeni Bitcoin hamlesi daha çok büyük yatırımcıları hedefliyor

Fidelity Digital Assets Başkanı Tom Jessop, yeni hizmetin, varlıklarını satmadan nakde çevirmek isteyen Bitcoin yatırımcılarının yanı sıra hedge fonları, madencileri ve tezgah üstü ticaret masalarını hedefleyeceğini söyledi.

Fidelity Investments yan kuruluşu, kripto para birimini yalnızca elinde tutacağı unutulmamalı. Yani firma doğrudan BTC üzerinden kredi vermeyecek.

Yüzde 60’lık nakit sunulması yeterli olacak

Firmanın CEO’su Zac Prince’e göre, girişimin ortaklığı, Bitcoin ile desteklenen bir kredinin %60’ı değerinde nakit sunarak riski yönetmeye yardımcı olacak kripto borç veren BlockFi.

Konuyla ilgili konuşan Fidelity’nin başındaki isim Tom Jessop ise “Pazarlar büyüdükçe, bunun ekosistemin oldukça önemli bir parçası olmasını beklerdik.” dedi.

Fidelity’nin BTC çalışmaları sürüyor

Krediyi alabilmek için, bir Fidelity müşterisinin bir BlockFi hesabına sahip olması gerekiyor.

Geçtiğimiz kasım ayında, Fidelity Digital, New York Finansal Hizmetler Departmanı’ndan, firmanın kurumsal yatırımcılar için Bitcoin saklamasına izin veren bir şirket tüzüğü almıştı.

Bu arada Türkiye, Venezuela’ya Bitcoin üzerinden ihracat yapmaya başladı. Bu önemli hamle ile ilgili detaylar için buradaki yazımızı okuyabilirsiniz.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin