Yeni bir anket kripto para sektörüne yön verenleri açığa çıkardı!
Bu ülke suç örgütlerinin kripto para kullanımını engellemeye çalışıyor

Bu ülke suç örgütlerinin kripto para kullanımını engellemeye çalışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Meksikalı yetkililer, Latin Amerika’daki suç örgütleri tarafından fonları aklamak için kripto varlıklarının kullanımında bir artış olduğunu bildirdi.

Meksika maliye bakanlığı mali istihbarat birimi başkanı Santiago Nieto Reuters’in 8 Aralık tarihli bir haberinde, kartellerin yasadışı faaliyetlerde elde edilen parayı aklamak için nasıl kripto para kullandığını açıkladı.

Neito, Latin kartellerinin genellikle kötü yollardan elde ettikleri kazançlarını takibe düşmemek için çeşitli banka hesaplarına, 7.500 $’dan daha az bir miktar olarak yatırdıklarını iddia ediyor. Fonlar daha sonra sayısız küçük miktarlarda BTC almak için kullanılıyor ve bu BTC daha sonra sorunsuz bir şekilde sınırların ötesine aktarılabiliyor.

Çıkarılan yasa

Bir 2018 yasası, kayıtlı kripto ticaret platformlarının 56.000 Meksika pesosunu (yaklaşık 2.800 $) aşan transferleri rapor etmesini zorunlu kıldı. Yerel yetkililer, bunun organize suçların dijital varlıkları kullanımına yanıt vermelerine yardımcı olabileceğini umuyor.

Nisan 2019’da insan kaçakçısı Ignacio Santoyo’nun tutuklanması bu yasaya atfedildi ve yetkililer Santoyo ve kız kardeşinin yerel borsa Bitso’dan 22.000 $’dan fazla BTC aldığını tespit etti.

Meksikalı siber bilgisayar korsanlık örgütüı Bandidos Devrim Ekibi’nin suçlanan lideri Hector Ortiz, kolluk kuvvetlerinin “on binlerce dolar” değerinde BTC harcadığını belirledikten sonra benzer şekilde tutuklandı.

Siber birim

Ancak, Meksika başsavcılığının Siber Soruşturma Birimi başkanı Rolando Rosas, Reuters’e verdiği demeçte, kanun uygulayıcılarının kripto para birimi kaynaklı kara para aklamayla mücadele etmek için gereken kaynaklara sahip olmadığını söyledi.

Birimin 120 çalışanı olduğunu, bu sayının son derece yetersiz olduğunu ve bu yıl kayıtlı ticaret platformlarında dikkat şeken 1.033 Bitcoin eşiği uyarılarına ayak uydurmakta zorlandığını söyledi.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin