Tarihsel veriler Bitcoin rallisinin henüz sona ermemiş olabileceğini gösteriyor!
Tarihsel veriler Bitcoin rallisinin henüz sona ermemiş olabileceğini gösteriyor!

Tarihsel veriler Bitcoin rallisinin henüz sona ermemiş olabileceğini gösteriyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Özellikle kripto para piyasalarında geçmiş, gelecekteki performansın bir göstergesi değildir ancak geçmişi göz önünde bulundurarak yaptığımız tahminler hep ilginç sonuçlar ortaya koyar. Özellikle de Bitcoin’in fiyatı ve geçmişte nasıl performans gösterdiği söz konusu olduğunda…

Popüler bir kripto savunucusu tarafından ortaya atılan bir benzerlik, BTC’nin fiyatının henüz zirveye ulaşmaktan çok uzak olduğu bir yükseliş döngüsünü ima ediyor.

Bitcoin fiyatı tarihsel döngüyü tekrarlar mı?

Tanınmış kripto para savunucusu CryptoBull, BTC’nin 1.160 dolara ulaştığı 2013 senesinde ve Aralık 2017’deki 20 bin dolarlık zirve arasında, Bitcoin fiyat performansı üzerine ilginç bir karşılaştırma yaptı. Daha da ilginç olan, bu zirvelerden sonra yaşananlar.

Tarihsel Bitcoin/Dolar Fiyat Grafikleri
Tarihsel Bitcoin/Dolar Fiyat Grafikleri

Geçmişte neler olmuştu?

Yukarıdaki grafikte görüldüğü gibi, 2013’teki zirveden sonra, BTC bir yıldan fazla süren uzun süreli bir düşüşe geçti. Fiyat bir tür dip bulduğu ve o yılın eylül ayına kadar nispeten dar bir aralıkta işlem gördüğü Ocak 2015’e kadar sürekli olarak düştü. Bu, piyasanın tersine döndüğü ve BTC’nin artmaya başladığı zamandı. Bu hareket, Haziran 2016’da BTC’nin yeniden takip edilmeden önce 780 dolara ulaştığı zamandan yaklaşık bir yıl sonra doruğa ulaştı. Nihayetinde, yol boyunca çok sayıda iniş ve çıkış olmasına rağmen, BTC Aralık 2017’de ATH’sine ulaştı.

O andan itibaren, 2014’te olduğu gibi, bir yıldan uzun süren uzun bir ayı piyasası oldu. Fiyat Aralık 2017’de yaklaşık 3.100 dolara düştü ve ertesi yılın ikinci çeyreği, düşüş eğiliminde bir tersine dönmesine neden oldu.

Ralli henüz bitmemiş olabilir

Bitcoin, Haziran 2019’da yaklaşık 14.000 dolara ulaştı (tıpkı 2016’da zirveye ulaştığı ve düşmeye başladığı gibi). Şimdi, eğer bu tarihsel görünüm gelecekteki gelişmeler için bir gösterge olacaksa mevcut yükseliş rallisinin henüz bitmediğini gösteriyor.

Aslında son yarılanmadan sadece birkaç ay ötede olduğumuz göz önüne alındığında, grafikler mevcut boğa koşusunun bir sonraki yıla uzayabileceğini ve mevcut tüm zamanların en yüksek seviyesini büyük ölçüde aşabileceğini gösteriyor.

Günümüze kıyasla bu sefer özellikle farklı olan bir şey, araştırmacıların genel farkındalığı ve kurumların ve daha büyük oyuncuların pazardaki katılımı.

Mevcut fikir birliği, devam eden rallinin perakende katılımından ziyade büyük ölçüde kurumsal yatırımcılar tarafından yönlendirildiği yönünde. Sözde “akıllı para” ile Bitcoin satın alan sıradan insanlar arasındaki temel fark, birincisinin ikincisine kıyasla net bir vizyonla yatırım yapma eğiliminde omlası.

Bu da teorik olarak ralliyi uzatabilir, ancak aynı zamanda tarihsel olarak belirleyici bir faktör olan Bitcoin’in aşırı oynaklığını dikkate almak da çok önemli.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin