Ukraynalı politikacı Bitcoin’lerini kaybetti - işte olanlar
Ukraynalı politikacı Bitcoin’lerini kaybetti - işte olanlar

275 milyar dolar varlığa sahip bu şirket Bitcoin’e yatırım yapıyor – yeni bir yükseliş dalgası mı geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cuma günü bir SEC dosyası, Bitcoin’de halka açık bir pozisyon alacak bir sonraki Wall Street kurumunun şimdiye kadarki en büyükler arasında olabileceğini gösteriyor: 275 milyar dolarlık finansal hizmetler şirketi Guggenheim Partners.

Ne anlama geliyor?

Guggenheim tarafından sunulan dosya, Macro Opportunities fonunun, gelecekte belirsiz bir noktada Grayscale’den halka açık bir Bitcoin yatırım aracı olan GBTC’yi satın almasına izin veriyor.

Dosyada, “Guggenheim Macro Opportunities Fonu, net varlık varlığının %10’una kadar Grayscale Bitcoin Trust’a (“GBTC “) yatırım yaparak dolaylı olarak bitcoin için yatırım riski arayabilir,” diye yazıyor.

Bağımsız derecelendirme şirketi Morningstar’a göre, Guggenheim Macro Opportunities fonunun şu anda yönetimi altında 5,3 milyar dolarlık varlıkları bulunuyor.

Guggenheim, kurumsal düzeyde hisseler için genel fon stratejisini (ticker: GIOIX) yatırım ekibinin “en yüksek inançlı fikirlerinin” bir ürünü olarak tanımlıyor. Fon, GBTC’deki %10 hissenin tamamını alacak olsaydı, 500 milyon $’dan daha fazla alım yapmış olacaktı.

Belirsizlikler

Dosyalama ayrıca, “bir değişim aracı olarak hareket etmek üzere tasarlanmış dijital varlıklar” olarak adlandırdığı kripto para birimleriyle ilişkili potansiyel yatırımcı risklerinin uzun bir listesini de not ediyor. Riskler arasında kripto para birimi borsa düzenlemesinin olmaması, GBTC’nin net varlık değerine olan tarihsel “önemli primi” ve diğerlerinin yanı sıra vergi kanunları ve düzenlemelerine ilişkin belirsizlik yer alıyor.

Guggenheim’ın bu hazırlık hamlesi, büyük finans kurumları arasında Bitcoin’in artan kabulünü gösteren bir dizi yatırımın parçası gibi görünüyor. Ağustos ayında, Microstrategy, yaklaşık 40.000 Bitcoin satın alarak hisse fiyatında parabolik bir harekete yol açtı. Aynı şekilde, finansal hizmetler firması Square, Ekim ayında 50 milyon dolarlık Bitcoin satın aldı.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin