featured
Joe Biden’ın atadığı yeni Hazine Bakanı, Bitcoin hakkında ne düşünüyor?

Joe Biden’ın atadığı yeni Hazine Bakanı, Bitcoin hakkında ne düşünüyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, yeni başkan Joe Biden’in Keynesyen ekonomist Jenet Yellen’i bir sonraki ABD Hazine Bakanı olarak atama kararını takiben aynı hafta içinde 19.000 doların üzerine çıktı.

“Yellen, önümüzdeki yıllarda Bitcoin için büyük bir dost olacak.”

New York merkezli Morgan Creek Digital Assets’in kurucu ortağı Anthony Pompliano, Yellen’in ekonomik yönetim tarzının Bitcoin’in yükseliş durumunu tamamladığını belirtti. Makro analist, yatırımcılara salı günü yayımlanan notunda, eski Federal Rezerv Başkanının “balonlara ve enflasyona” toleransı olduğunu söyledi.

Pompliano:

Janet Yellen, önümüzdeki 4-8 yıl içinde Bitcoin’in en büyük müttefiki olacak. Para basmak istemiyor. Onu korkutan yüksek enflasyon durumunu hiç görmedi.

Pomp, Yallen’in 2008’de konut piyasasının çökmesine yol açan yıllardaki kararına da atıfta bulundu. Balonun sönmesine karşı çıktı, ABD ekonomisinin patlaması durumunda şoku emmeye hazır olduğuna inanıyordu. Bu arada, işsizliği azaltmak için Federal Rezerv’in gücünü kullanarak enflasyona olan güçlü iştahını da yineledi.

Yellen ayrıca, 2008 ekonomik krizinin sonrasını hafifletmek için 3 trilyon dolarlık bir teşvik paketini savundu. Bu birçok iktisatçının ona “güvercin” demesine neden oldu, bu da işsizliği azaltmaya enflasyonu düşürmeye öncelik verdiği anlamına geliyor.

Pompliano, Yellen’in yöntemlerinin, koronavirüs pandemisinin yol açtığı ekonomik yavaşlama sürerken Federal Rezerv’in öngördükleriyle eşleştiğini belirtti.

FED ile Yellen’in görüşleri uyumlu

Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, bu yılın başlarında ofisinin enflasyonun yüzde 2’nin üzerinde olmasını istediğini söyledi. Hazine başkanlığında Powell ile işsizliği düşürmek için rejiminin her türlü parasal teşvikten çekilmesini sağlayacaktı.

Pompliano, “Bitcoin, gerçekten meydana gelip gelmediğine bakılmaksızın, yüksek enflasyon korkusundan yararlanacak” dedi.

İnsanlar yüksek seviyelerde enflasyonun geldiğini düşündüğünde, sermayelerini enflasyondan korunma varlıklarında konumlandırmak için hareket ettirecekler. Enflasyon gelirse harika. Enflasyon asla gerçekleşmezse, sermaye akışları varlık fiyatlarını her durumda daha yükseğe çıkaracaktır.

Açıklamalar ayrıca, nakit rezervlerinin bir kısmını enflasyon korkusuyla Bitcoin piyasasına aktaran şirket ve yatırımcıların telaşından da ipuçları alıyor. Bunlar arasında 425 milyon dolar değerinde BTC satın alan ve Nasdaq listesinde yer alan MicroStrategy ile geçtiğimiz haftalarda yeni basılan Bitcoin arzının yüzde 70’ini satın aldığı bildirilen ödeme devi PayPal da bulunuyor.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin