Traderlar Bitcoin fiyatı için bu seviyenin “kritik” olduğunu söylüyor
Traderlar Bitcoin fiyatı için bu seviyenin “kritik” olduğunu söylüyor

Traderlar Bitcoin fiyatı için bu seviyenin “kritik” olduğunu söylüyor

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto Para Haber – Hafta sonu çok sayıda trader, Bitcoin (BTC) fiyatının Eylül ayına dayanan parabolik yükseliş trendini kırdığına dikkat çekti. Teknik analistler, baskın kripto para birimi konsolidasyonunu göz önünde bulundururken bir geri çekilme için hazırlanıyor.

Rallinin devam etmesi durumunda Bitcoin haftalık kapanıştan sonra hala güçlü bir toparlanma görebilir. Ancak parabole hızlı bir şekilde yeniden girmesi veya potansiyel bir aşağı doğru düzeltme riskini alması gerekir.

Bitcoin İçin Yeni Seviyeler

Traderlar, boğa koşusunu sürdürmek için kilit seviye olarak 15.500 $’ı belirledi

Eylül başından bu yana, Bitcoin büyük düzeltmeler olmadan sürekli olarak yükseldi. Tipik olarak, boğa trendleri sırasında, BTC tarihsel olarak %20 ila %30 düşüş gördü. BTC parabole tekrar giremezse büyük bir geri çekilme olasılığı söz konusu.

“Altcoin Psycho” isimli bir trader tarafından paylaşılan 12 saatlik Bitcoin fiyat tablosuna göre, BTC şu anda 2 aylık parabolik ilerlemenin dışında.

Eğilim, BTC’nin yakın vadede derin bir düzeltme göreceğini göstermiyor. Daha ziyade, yalnızca piyasalar soğudukça bir eğilimin oluşabileceğini gösterir.

Örneğin, uzun süredir teknik analist John Bollinger, BTC’nin geri çekileceğini veya konsolide edileceğini söyledi. BTC’nin Bollinger Bantlarının zirvesinde olduğu düşünüldüğünde, BTC aşırı alım bölgesinde geziniyor.

Ancak, BTC’nin yakın vadede farklı bir teknik yapıda daha güçlü bir ralli görme olasılığı her zaman söz konusu.

Parabolik yükseliş trendinin kırılması, yeni bir piyasa yapısının ortaya çıkacağını gösteriyor. Bunun bir düşüş trendi ortaya koyacağı veya daha geniş bir rallinin gerçekleşeceği anlamına gelip gelmeyeceği görülecek.

Ünlü bir trader olan Michael van de Poppe, öngörülebilir gelecekte kilit seviyenin 15.500 dolara sahip olduğunu söyledi. BTC’nin bu seviyenin altına düşerse büyük bir düzeltmenin mümkün olduğunu söyledi.

Piyasadaki Belirsizlik

Teknik analistler, piyasadaki belirsizlik nedeniyle net bir kısa vadeli yön öngörürken genellikle temkinli davranıyorlar. BTC’nin sürekli olarak yukarı doğru yükselmesi veya büyük bir fiyat düşüşü görmesi için güçlü şanslar var.

Bitcoin 15.500 doların altına düşerse, bu durum, BTC’nin düşük destek seviyelerini test etme olasılığının yüksek olduğu anlamına gelir.

Haftalık grafikte, iki önemli kısa vadeli hareketli ortalamalar (MA) 13.967 $ ve 12.390 $ olarak bulunuyor. Haftalık grafiğin MA’lara geri dönmesi gerekmese de, önceki boğa döngülerinde, haftalık grafiğin düşük MA’ları yeniden test ettiği durumlar vardı.

Değişkenliğe sebep olan BTC satan balinalar

10 Kasım’dan bu yana, Gemini borsası alışılmadık derecede yüksek mevduat kaydetti. Bu tipik olarak balinaların kâr elde etmek için mallarını satmak üzere hareket ettiklerini gösterir.

“Blackbeard” olarak bilinen sahte bir analist, CryptoQuant’ın zincir üzerindeki verilerine atıfta bulunarak, 10 Kasım’da alışılmadık derecede yüksek miktarda BTC’nin Gemini cüzdanlarına aktarıldığını söyledi.

15 Kasım’da Gemini mevduatları tekrar yükseldi ve bu da yakın vadede daha yüksek satış baskısına yol açabilir.

Öngörülebilir gelecekte, BTC toparlanmaya çabalarsa, balinaların ve madencilerin satış baskısı önemli değişkenler olmaya devam edecek.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir