Craig Wright
Sahte Satoshi Nakamoto Craig Wright

Sahte Satoshi Nakamoto Craig Wright mahkemeyi kandırmış!

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin SV’nin CTO’su Craig Wright’ın skandallarla dolu hayatı kripto para piyasalarında ilgi ile takip ediliyor. Çünkü Craig Wright ve eski ortağı (merhum) tarafından yönetilen Tulip Trust’ın 1 milyondan fazla Bitcoin’e sahip olduğu ileri sürülüyor. Bu kadar yüklü miktarda Bitcoin herhangi bir nedenle piyasaya dump edilmeye başlarsa Bitcoin piyasalarında ciddi dalgalanmalara ve değer kayıplarına neden olabilir.

Sahte Satoshi Nakamoto Craig Wright!

Olayı hatırlayalım: Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto yıllardır kimliğini saklamayı başarmış gizemli bir mucit. Bazı iddialara göre Satoshi Nakamoto ölmüş bile olabilir. Nakamoto, Bitcoin’in genesis bloklarını yönettiği ve ilk dönemlerde mandecilik yaptığı için 1 milyonu aşkın BTC’si olduğu tahmin ediliyor.

Whale Alert ve Santiment gibi araştırma şirketleri tarafından yapılan analizler de Satoshi Nakamoto ile ilişkili olduğu iddia edilen adreslerde 1 milyonu aşkın BTC olduğunu tespit edildi. Bu BTC’ler 2009 yılından beri hiçbir yere hareket etmedi.

1 milyon adet üzeri Bitcoin’e sahip olan diğer adres ise Dave Kleiman ve Craig Wright tarafından yönetilen Tulip Trust’ın hesapları. Tulip Trust, ilk yıllarda yüklü miktarda Bitcoin kazdı.

Dave Kleiman hayatını kaybetti ve Kleiman ailesinin iddiasına göre Craig Wrigh şirketin tüm Bitcoin’lerine çöktü. Bitcoin SV’nin CTO’su Craig Wright ise Kleiman varislerinin iddialarını reddediyor. Konu ise mahkemeye taşındı. Kripto para piyasaları gelişmeleri ilgi ile takip ediyor.

Craig Wright geçmişte birçok kere kendisini Satoshi Nakamoto olarak tanıttı. Ancak bu konuda piyasaları ikna edemedi. Tulip Trust’ın iddia edilen 1 milyonu aşkın Bitcoin’lerini Wright, bazen Satoshi olduğu iddiasını güçlendirmek için kullanıyor.

Craig Wright mahkemeye Tulip Trust’ın kör fon olduğunu bildirmişti. Kör fonlarda yöneticiler, fonların nasıl kullandırıldığını bilmiyor. Wright’in eski eşine göre söz konusu fonlar kör değil. Yani Craig Wright bu konuda mahkemeyi yanıtmış. Bu ayrıntı mahkeme sürecini nasıl etkileyecek zamanla göreceğiz.

Coindesk.com

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir