Bitcoin ağından halving sonrasında çok kritik veriler gelmeye başladı
Bitcoin ağından halving sonrasında çok kritik veriler gelmeye başladı

Bitcoin ağından halving sonrasında çok kritik veriler gelmeye başladı

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

11 Mayıs tarihinde gerçekleşen üçüncü Bitcoin ödül yarılanmasının ardından BTC ağı çok kritik sinyaller vermeye başladı. Madencilik zorluğu ve hash oranlarında ciddi düşüşler yaşanıyor.

Madencilik zorluğu azalıyor: 15 gün içinde yeni düşüş yolda

Bitcoin madencileri arasındaki rekabetin bir göstergesi olan madencilik zorluğu, bugün %6 azaldı.

Mevcut zorluk, mart ayında kaydedilen tüm zamanların en yüksek seviyesi 16,55 T ile karşılaştırıldığında 15,14 trilyon (T) noktasında. Zorluktaki düşüş, Bitcoin’in geçen hafta geçirdiği halving’den sonra zaten bekleniyordu. Zira etkinliğin ardından madencilik ödülü 12,5 BTC’den 6,25 BTC’ye düştü.

En son zorluk düşüşü, BTC tarihindeki en büyük on altıncı düşüş olarak kayıtlara geçti. Bir sonraki zorluk düzenlemesinin bundan sonraki 15 gün içinde gerçekleşmesi muhtemel ve zorluğun daha da düşmesi bekleniyor.

Bitcoin hash rate dörtte biri oranında azaldı

Bitcoin’in madencilik faaliyetinin bir başka önemli ölçütü hash rate de %25 azaldı. Bu, eski nesil makinelere sahip madencilerin yavaş yavaş sahneden çekildiği anlamına gelebilir.

F2Pool’un küresel iş direktörü Thomas Heller, konuyla ilgili şunları söyledi:

Madenciler halving’den sonra yeni blok ödüllerine uyum sağlıyorlar ve hash rate 125 EH/s’den yaklaşık 90 EH/s’ye kadar düştü. Hash oranındaki düşüşün çoğu Çin’den gelen eski nesil makinelerden kaynaklanıyor ancak dünyanın dört bir yanındaki madenciler etkilendi.

Heller ile aynı görüşleri paylaşan Poolin Başkan Yardımcısı Alejandro De La Torre ise madencilerin yaklaşık %30’unun makinelerini kapattığını söyledi. Halving’den önce, bu madenciler “sadece biraz kârlıydı” ancak madencilik ödülünün %50 azalması nedeniyle kâr elde edememeye başladılar ve kapanmak zorunda kaldılar.

Çin’deki madenciler geri dönebilir

Ancak Çin’deki hidro sezonunun 25 Mayıs’ta başlaması bekleniyor. Hidro sezonu olarak adlandırılan dönem, Çin’de şiddetli yağmurların yağdığı mayıs ve ekim aylarının arasını ifade ediyor. Bu dönemde hidroelektrik gücünün artması nedeniyle elektrik ücretleri düşüyor. Bu sebeple çevrim dışı kalan makinelerin çoğu tekrar çevrim içi olabilir.

De La Torre, Çin’in Sichauan eyaletindeki yağışlı mevsimin önümüzdeki aylarda madencilik çiftliği işletmecilerinin bu bölgeye akın etmesiyle hash oranını kısa ve orta vadede yukarı çekeceğini söyledi.

Bitcoin fiyatının sabit kalacağı varsayıldığında önümüzdeki haftalarda hash oranının artmasını bekliyoruz.

theblockcrypto

ABD-Çin ticaret savaşında ikinci perde: Bitcoin fiyatı nasıl etkilenecek?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir