Delphi'nin Bitcoin raporuna göre BTC'nin bir sonraki yönü neresi?
Delphi'nin Bitcoin raporuna göre BTC'nin bir sonraki yönü neresi?

Kritik metriklere göre Bitcoin dibi buldu! Analistler ne diyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Küresel ekonomik erime sürerken birkaç önemli zincir üstü ölçümün Bitcoin için olumlu bir işaret verdiği ortaya çıktı. Ölçümlere göre BTC piyasası dibi gördü ve tarihi yükseliş trendini sürdürmeye hazır olabilir.

Önde gelen kripto para birimi 12 Mart’taki çöküşün yaralarını son birkaç hafta içerisinde büyük oranda sarmayı başardı. Ancak Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi, piyasa katılımcıları arasında “aşırı korku” hissinin sürdüğünü belirtiyor.

Birçok yatırımcı ve kripto meraklısı, amiral gemisi kripto para biriminin tekrar 7.000 doların altına düşeceği konusunda oldukça endişeli.

Patel Sahab: “Bitcoin için sıradaki durak 6.800 dolar olabilir.”

Bu isimlerden biri olan Patel Sahab, 7.450 dolarlık direnç seviyesi tarafından reddedilmesi sebebiyle BTC’nin 30 dakikalık grafiğinde oluşan ters baş ve omuz modellerinin geçersiz kılındığını söyledi. Teknik analist, kripto para biriminin 6.800 dolara doğru düşmeyi sürdüreceğine inanıyor.

Piyasadaki belirsizliğe rağmen, zincir üstü temeller Bitcoin’in ticaret faaliyetinin normale döndüğünü ortaya koyuyor. Glassnode’dan elde edilen veriler, son çöküşten sonra daha az sayıda büyük işlem olduğunu gösteriyor.

Glassnode’dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Aktif adresler ve varlıklardaki artış, geçen ayki fiyat düşüşünü takip eden süreçte büyük işlemlerden ziyade daha yaygın ağ kullanımını gösteriyor. Normal ağ etkinliğine geri dönüş, çökme tarafından tetiklenen paniğin azalmış olabileceğini ve iyileşmeye yer açabileceğini gösteriyor.

Ayrıca Glassnode’a göre, çoklu endeksler pazar hissinde potansiyel bir kaymaya işaret ediyor ve bu da kripto para biriminin aşağıya ineceğini gösteriyor.

Örneğin “Net Gerçekleşmemiş Kâr/Zarar” göstergesi, genellikle piyasa bir dibe ulaştığında ortaya çıkan “kırmızı” veya “teslim olma” bölgesine düştü. MVRV-Z puanı da mart ayı ortasında bir yıldır ilk kez sıfırın altına geriledi.

Bu göstergeler geçmişte piyasa diplerini tahmin etmede son derece tutarlı olsa da tarihin kendini tekrar edip etmeyeceğini zaman gösterecek.

Koronavirüsün yayılması nedeniyle küresel finans piyasalarındaki mevcut kargaşa durumu, önemli sayıda yatırımcının sermayelerini korumak için güvenli sığınak varlıklarına koşmasına sebep oldu. Finansal kargaşanın derinleşmesi ve daha sonra Bitcoin fiyatını etkilemesi halinde güvenli varlıklara kaymayı artabilir.

cryptoslate

Bitcoin neden düştü? Düşüş sürecek mi, ufukta artış mı var?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin