Şubat ve Haziran grafikleri arasında büyük benzerlik:
Şubat ve Haziran grafikleri arasında büyük benzerlik: "Bitcoin çökebilir!"

Bitcoin düşüşü ne kadar sürecek? Takip edilmesi gereken seviyeler

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin düşüşü sert bir şekilde devam ediyor. Günlük kayıp %6’lara dayanırken kripto para, haberin yazıldığı anda 7.692 dolardan işlem görüyor. Uzman analist Dmitriy Gurkovskiy, Bitcoin’in önümüzdeki günlerde hangi noktaları takip edebileceğini analiz etti.

“3 bin dolar seviyesine dek inebilir”

Bitcoin, yenilenen kanalın içinde başka bir düşüş eğilimi geliştiriyor. Piyasa katılımcılarının son büyümeyi fiyatlandırdıkları görülüyor. Minimum seviye yenilenene kadar yeni bir büyüme dürtüsü görmeyebiliriz. Fiyatın düşme eğilimi %61,8 (7.230 dolar) ve %76,0 (5.700 dolar) Fibo seviyelerini hedefliyor. Ancak düşüşün asıl amacı minimum 3121,90 dolarlık anahtar seviye olacaktır.

MACD’de histogram kırmızı alanda kalırken, stokastik aşırı alım bölgesinde siyah kesişim oluşturuyor. İki sinyal de piyasada düşüş eğilimi olduğunu gösteriyor.

Önceki yakınsamadan bağımsız olarak MACD, çizgiler negatif alana girerken, yeni bir kırmızı alanın gelişimini gösteriyor. Genel teknik tablo, yerel bariyer minimum 7.302 dolar seviyesindeyken, 7.230 dolar ve 5.700 dolar seviyesine ulaşılabileceğini gösteriyor. Direnç 9.755 dolar civarında.

Bitcoin neden düşüyor?

Hash rate’in gerilemesi, Bitcoin ağında daha az sayıda madenci olduğunu gösteriyor. Gelecekte bu durum Bitcoin’de daha da ciddi bir düşüşe yol açabilir. Bağımsız analist Cole Garner da bu fikri destekliyor.

Bitcoin düşmeye devam ettiği sürece BTC madenciliği daha az ve daha az kârlı ve verimli olur. Daha önce, eğer BTC 8.000 doların altına düşerse madenciliğin artık iş yapmayacak bir girişim olabileceği söyleniyordu. Yeni bir düşüş dalgasının kullanıcıları daha fazla para satmaya teşvik etmesi ihtimalini de ihmal etmemeliyiz.

Silvergate Başkanı Alan Lane’e göre, BTC uzak gelecekte bile ABD dolarının yerine geçmeyi başaramayacak. Ancak gelişim gösterebileceği noktalar söz konusu.

Lane:

BTC rezerv varlık olarak altının yerine geçebilir. Ancak Bitcoin’in tüm dünyada bu şekilde kullanılması için itibarı artmalı. Dijital para, sahtekarlık ve diğer suçlarda kullanıldığı zamanlardan beri çok acı çekti. Güvenlik iyileştirmeleri ile risk azaldı ancak itibar yetersiz kaldı.

coinspeaker

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir