Dolaşımdaki Bitcoin arzının çoğu hareketsiz duruyor.
Dolaşımdaki Bitcoin arzının çoğu hareketsiz duruyor.

Tom Lee: “Son istatistikler yeni Bitcoin rallisine işaret ediyor.”

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İşlemlerin teknik bir göstergesi olan Bitcoin Misery Index düşüyor. Göstergenin 50 puana düşmesi Tom Lee’ye göre yeni bir Bitcoin rallisinin habercisi olabilir.

Bitcoin Misery Index (BMI), ortalama işlemlerin karlılığına dayanan, yalnızca abonelik amaçlı bir teknik gösterge. Endeks için yüksek puanlar coşku ve dolandırıcılığa işaret ederken, düşük puanlar çoğu yatırımcının mutsuz olduğunu ve piyasada hareket etmek konusunda isteksiz olduklarını gösteriyor.

Bitcoin yeniden sıçrayacak mı?

Temmuz ayında fiyatların yükselmesinden bu yana, Bitcoin durağanlaştı ve BMI 67’den 53 seviyesine geriledi. Fundstrat’ın yatırım uzmanı Tom Lee, BTC’nin sıkıcı bir yaz geçirdiğine dikkat çekti, ancak endeks 50’nin altında olduğunda, daha dramatik hareketlerin mümkün olabileceğini belirtti.

“Trendsiz” bir yazın ardından Bitcoin, duyarlılıkta olası bir değişim beklentisiyle Eylül’e girdi. BTC son birkaç ayda 9.500 ila 10.500 dolar arasında değişen bir aralıkta kaldı. Korku ve açgözlülük göstergesi gibi diğer endeksler titrek kaldı. Korku artık aşırı değil ancak BTC hâlâ bir yön bulamadı.

50-53 puan aralığında yeni bir ralli gelebilir

Lee, BMI’ın Eylül başında 50-53 puan aralığında olmasını bekliyor. Bu seviyelerde, bu önümüzdeki altı ay içinde potansiyel olarak daha güçlü bir değerlenme olacağını öngörüyor. Makroekonomik faktörler de düşük faiz oranının yanı sıra yüksek fiat likiditesinde de rol oynuyor.

Tahminciler Bitcoin’in 2017 yılındaki ralliyi tekrarladığını görüyor. Fundstrat, kripto kışının geride kaldığına inanıyor ancak ralli garanti edilmiyor.

bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir