Ünlü analistten çarpıcı Bitcoin ve Litecoin öngörüsü
Ünlü analistten çarpıcı Bitcoin ve Litecoin öngörüsü

Ünlü analistten çarpıcı Bitcoin ve Litecoin öngörüsü

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) ve Litecoin (LTC), dört yılda bir halving olayı yaşayan iki büyük kripto para birimi. Bu iki dijital para birimi birbirine çok benziyor ve toplulukları birbirlerine dost olma eğiliminde. Ancak PlanB’ye göre, halving olayı bu iki dijital varlığın fiyatı üzerinde farklı bir etkiye sahip görünüyor.

PlanB: “Bitcoin halving Litecoin’inki gibi olmayacak.”

Her dört yılda bir Litecoin ve Bitcoin halving olayı yaşıyor. Bu etkinlikler madenciler tarafından alınan dijital varlık sayısını %50 azaltır. Her dört yılda bir yeni para basılmasını azaltmak, bu dijital varlıklar için boğa olarak görülmesi gereken bir şeydir. Bunun nedeni, talep arttıkça daha fazla sayıda yatırımcı için daha az para olmasıdır.  Bununla birlikte analiste göre, Stok Akış Oranı’nı takiben Litecoin’in fiyatının halving olayı ile güçlü bir ilişkisi yok. PlanB tarafından açıklandığı gibi, insanlar Litecoin’in halving fiyat artışını tecrübe etmediğinden, Bitcoin’in de benzer bir davranış yaşayabileceğini düşünüyor. Bu konuda analist şunları söyledi:

Bazı insanlar, Litecoin halving etkisiyle artmadığından Bitcoin içinde yaklaşan halving’in sonuçlarının benzer olacağını düşünüyor. Bu mantık hatalı. LTC fiyatının Stok Akış Oranı’yla önemli bir ilişkisi bulunmadığından halving’ler ile Litecoin arasında gerçekten de bir bağlantı yok. BTC fiyatının ise Stok Akış Oranı ile ilişkisi güçlü.

Litecoin, Bitcoin karşısında Aralık 2017’den bu yana en düşük seviyede!

PlanB sözlerine Litecoin’in fiyatlarının neden Stok Akış Oranı’yla ilişkisi olmadığını tam olarak bilmediğini söyleyerek devam etti. Bunun nedenlerinden biri analiste göre, geliştiriciler, açma/kapama rampaları, vadeli işlemler/opsiyonlar, likidite vb. dahil olmak üzere daha az ağ etkisine sahip olmasıdır.  Twitter kullanıcılarından biri, Litecoin halving’in zaten gerçekleştiği zaman fiyatlandırıldığını söyledi. Nitekim, Litecoin birkaç ay sonra Aralık 2018’de 23 dolardan 140 doların üzerine çıktı.

Ancak PlanB, bu hareketin istatistiksel olarak anlamlı olmadığını ve bunun verilerden ziyade bir anlatı ile ilgili olabileceğini açıkladı. Litecoin neredeyse bir ay önce halving’e gitti ve LTC madencileri şimdi çıkarılan blok başına %50 daha az LTC alıyor. Şimdi madenciler halving’den önce blok başına 25 LTC’ye kıyasla blok başına 12,5 LTC alıyorlar. Litecoin’in ihracındaki bu azalmaya rağmen, fiyatı olumlu etkilenmedi ve düşüş görüyor. Nitekim BTC açısından Litecoin, Aralık 2017’den bu yana en düşük noktaya düştü. Litecoin, bu yılın Haziran ayından bu yana 143 dolardan 64 dolara kadar düştü.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir