Amerika Birleşik Devletleri otoriteleri, fikri mülkiyet haklarını Blockchain teknolojisi aracılığıyla güvence altına almaya hazırlanıyor.
Dağıtık defter teknolojisi başrolde
Yaklaşan Ticari Gümrük İşlemleri Danışma Komitesi (COAC) toplantısının bir parçası olarak, bir federal kanun uygulama kurumu olan ABD Gümrük ve Sınır Koruması (CBP), fikri mülkiyet haklarında dağıtık defter teknolojisini (DLT) deneme niyetinde.
Rapora göre CBP, fikri mülkiyet haklarının uygulanmasında Blockchain teknolojisinden yararlanmak istiyor. Kurum daha sonra Ağustos ayında bir DLT denemesi yapmayı planlıyor. Test aşaması Eylül 2019’un sonuna kadar devam edecek.
COAC Yeni Nesil Kolaylaştırma Alt Komitesinin Gelişmekte Olan Teknoloji Çalışma Grubu, çevrimiçi bir yayında, Mart ayındaki son görüşmeden sonra ilerleme kaydedildiğini açıklamıştı.
Blockchain teknolojisini gelecekte neler bekliyor?
Önümüzdeki 5 yıl içinde Blockchain teknolojisinin güncel diğer teknolojilerden sıyrılarak etkileyici bir büyüme performansı göstermesi bekleniyor.
Beklentiye göre 2023 yılına dek %60’ın üstünde büyümesi beklenen Blockchain teknolojisi; nesnelerin interneti, sanal gerçeklik, OTT gibi teknolojilerden birkaç kat daha fazla gelişecek.
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.
Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.