Bitcoin’de şimdi yön neresi? İşte 3 analistten kritik tahmin
Bitcoin’de şimdi yön neresi? İşte 3 analistten kritik tahmin

Patlayıcı Bitcoin volatilitesi Bitcoin ETF onayı için şansını öldürdü

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para birimi meraklıları, kripto kışının bitimini ve Bitcoin’in yılın başından bu yana %200 büyümesini kutlarken, bazı uzmanlar son oynaklığın doğasıyla ilgili endişelerini dile getiriyorlar.

Bitcoin volatilitesi sağlıksız

Arca’daki yatırım direktörü Jeff Dorman, “Volatilitenin kendisi, karlılık riskle orantılıysa kirli bir kelime değildir” diye söyleyerek şunları ekledi:

Bu hızlı fiyat artışı gerçek nedenlerle başladı, ancak büyük kumar alımlarıyla sona erdi. Tüm önyargılı ve kısa vadede rekor vadeli işlemlerde, opsiyonlarda ve diğer türev hacimlerde, yüksek fiyatların önceden belirlendiğini düşünen yatırımcılar için 100: 1 kaldıraç sunan kararsız uzun / kısa ve düzensiz borsalarla karşı karşıya geldik.

Uzman, doğal olarak dengesiz toparlanma ve aşırı oynaklık yüzünden, Bitcoin ETF’lerin ABD regülatörü tarafından onaylanma olasılığını azalttığını söylüyor. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun, yüksek piyasa oynaklığı ve fiyat manipülasyonlarının riskleri ile ilgili endişelerinden dolayı zaten birçok kez Bitcoin ETF teklifini reddettiğini belirtmekte fayda var.

Bitcoin (BTC), 10 Haziran – 26 Haziran tarihleri ​​arasında 16 günde %80’in üzerinde artış gösterdi ve 26 Haziran – 27 Haziran tarihleri ​​arasında tek bir günde %24 oranında değer kaybetti.

Bu şiddetli hamleler, kullanıcıların 1X100’e kadar büyük kaldıraçlarla işlem yapmalarına olanak tanıyan düzensiz borsalardan kaynaklandı. Bu da volatilitenin sağlıksız “aşırı kaldıraç ve büyük risk alma” nedenlerinden kaynaklandığı anlamına gelmektedir. Uzman görüşlerine şu açıklamayı ekledi:

ETF’nin yakında onaylanmayacağı neredeyse kesinleşti, çünkü gerçekleşen 14 günlük bir ralli ile %81’lik artış, tam olarak başarılı bir SEC onayının formülü değil.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir