Son Dakika: Ethereum'un İstanbul hard forku tekrar ertelendi!
Son Dakika: Ethereum'un İstanbul hard forku tekrar ertelendi!

İstanbul yükseltmesi için Ethereum’daki son dakika gelişmeleri

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum (ETH) geliştiricileri,  Ethereum İyileştirme Önerilerini (VAP’lar) onayladı. İki haftada bir geliştirici çağrısı sırasında, yaklaşmakta olan İstanbul yükseltmesi için EIP 2024 ve EIP 1702 onaylandı.

İstanbul yükseltmesi için onaylanan Ethereum EIP’ler

Ethereum ağının yaşayacağı bir sonraki büyük yükseltme olan İstanbul’a dahil edilmek üzere onaylanmış iki ÇYP var. Yeni değişikliklerin bu yılın Ekim ayında en kısa zamanda İstanbul için yapılması bekleniyor. EIP 131 olarak da bilinen EIP 2024’ün, Ethereum sanal makinesine yeni bir ön derleme eklemesi bekleniyor. Bu ön derlemeler Ethereum Blockchain’inde sabit bir GAS maliyeti için yapılan işlemlerdir.

Yeni EIP 2024, çalışmalarını daha hızlı bir şekilde gerçekleştiren “Blake2” adlı bir fonksiyon için bu ön derlemeyi tanıtacak. Şu anda, birçok farklı kripto projesinde kullanılan birçok Blake2 standı var. Bu arada, Parity Technologies’in geliştiricisi olan Wei Tang tarafından hazırlanan EIP 2702’in amacı daha akıllı akıllı sözleşme yükseltilebilirliği sağlamak. Ethereum Blockchain’inde çalışan merkezi olmayan uygulamalar (dApps) şu anda Ethereum Sanal Makinesi (EVM) kullanılarak derlenen ve yürütülen akıllı sözleşmeler olarak bilinen ve kendiliğinden çalışan kod satırlarına dayanıyor.

Ethereum’un Ocak 2020’de Ethereum 2.0 yükseltmesini başlatması bekleniyor

Yeni EIP 1702 ile hard forklar için yeni bir metodoloji sunmak mümkün olabilir. Bu, Ethereum ağına yeni sanal makinelerin entegre edilmesini veya tanıtılmasını kolaylaştıracak. Tang teklifinde şunları söyledi:

Hesap sürümüne izin vererek, farklı zamanlarda oluşturulan sözleşmeler için farklı sanal makineler çalıştırabiliriz. Bu, mevcut sözleşmelerin beklendiği gibi çalıştığından emin olurken özelliklerin kırılmasına izin verir.

CoinMarketCap’e göre, Ethereum piyasadaki en büyük ikinci dijital para birimi. Ethereum’un Ocak 2020’de en kısa sürede Ethereum 2.0 yükseltmesini başlatması bekleniyor. Bu, sanal para biriminin ve ağın bir PoW’dan PoS’a geçiş yapmasına olanak tanıyacak.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir