17 Ağustos altcoin analizi: STEEM ve Digibyte cephesinde son durum
17 Ağustos altcoin analizi: STEEM ve Digibyte cephesinde son durum

Son 2 yılda altcoin’lerin Bitcoin’e göre nispi performansı

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Herkesin kabul edebileceği gibi, Bitcoin var olan en üst ve en değerli kripto paradır ve fiyat hareketlerinin daima piyasanın geri kalanını etkilediği görülmüştür. Kısa süre önce, Bitcoin fiyatı beklenmedik seviyelere yükseldi ve tüm pazarın uzun kripto kışını değiştirip sonlandırmasını sağladı. Ancak, Bitcoin’in özellikle son 3 yıldır en fazla kar getiren yatırım olduğunu söylemek mümkün değil. Aşağıdaki grafik, son 3 yıldaki Bitcoin’e göre en üst altcoin’lerin performansını gösteren verileri göstermektedir, sonuçlar oldukça şaşırtıcı.

Binance Coin en tepede

Anlaşılıyor ki, Binance Coin fiyat hareketliliği açısından en aktif kriptolardan biri. 2017’de BNB, Stellar (XML) ve Ethereum (ETH) ‘un ardında üçüncü sırayı alarak, %6.238 değerinde serin bir fiyat artışı yaptı. LTC, XRP, ADA ve TRX sırasıyla 4,5,6 ve 7 pozisyonlarında izledi. 2018’de, kripto %44’ten fazla dalgalanma ile çizelgelerin üzerine çıktıkça işler BNB için daha da ısındı. TRX ve XLM sırasıyla %12 ve %7 ile ikinci ve üçüncü sırada yer aldı.

2019 daha da iyiydi. Binance Coin (BNB), bir kez daha %307 artışla çizelgeleri en üst seviyeye çıkardı, LTC ve EOS sırasıyla %164 ve %64 ile ikinci ve üçüncü sıraları kaptılar.

Gözde altcoin: XRP

2017, XRP’nin yılıydı. Maker Princes’in paylaştığı grafiğe baktığımızda, 2017’de XRP’ye oranla %33.117’lik bir artış göstermiş ve 2017 yılının en iyi performans gösteren kriptosu olmuştu. Ancak 2018 ve 2019’da sırasıyla %12 ve %82 değer kaybetti.

Bir kripto hayranı, bu yılın sonuna kadar XRP’den neler beklenebileceğini sormaya çalıştı. Buna cevaben, Maker Princes şu anda kimsenin gerçekten bilmediğini not etti. Ancak, birçok insan çok olumlu görünüyordu. Binance’ın Changpeng Zhao’su bile iyimserliğini dile getirerek sosyal normları vurguladı.

Zycrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir