Bitcoin için yeni rekor yolunda son kritik direnç neresi? Trader açıkladı
Bitcoin için yeni rekor yolunda son kritik direnç neresi? Trader açıkladı

Bitcoin 4 ay sonra bir ilke imza attı!

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün, Bitcoin dört aydan fazla bir süre sonra 5 bin doları vurdu. Bitcoin ilk kez 5 bin dolara ulaştığında, Ekim 2017’de 20 bin dolara çıktı. BTC fiyatı düşmüş olabilir, ancak ağ önemli bir büyüme gördü.

4 ay sonra, Bitcoin yine 5 bin doları gördü

Bitcoin’in ilk 5 bin dolara ulaştığı tarih 12 Ekim 2017 idi. Son 5 bin doları gördüğümüzde Kasım 2018’de olmuş ve bunu gördüğümüzden bu yana neredeyse dört buçuk ay geçti. Fiyat aşağıya doğru hareket ederken, ağ bu dönemde büyüdü. 12 Ekim’de, günde 426.771 ödeme kaydedilirken, bu rakam 2 Nisan’da 427.865’i gördü. Böylece, ağ bu sayıları sürekli olarak koruyor. Düzeltilmiş işlem hacmi ise 2,9 milyar dolardan 1,8 milyar dolara düştü. Aktif adresler 783.622’den 690.267’ye düştü.

İşlem ücretleri, bu süre zarfında yaklaşık bir buçuk yıl içinde önemli bir düşüş gördü. Öte yandan, 2017 yılı Ekim ayında 7,6 milyon olan ve şu an 45,2 milyona çıkan karma oranı (hash rate) önemli ölçüde arttı. Karma oranı, temel olarak ağı güvence altına alan Bitcoin madencilerinin performansını ölçer ve karma oranı ne kadar yüksek olursa, Bitcoin Blockchain’ine başarılı bir şekilde saldırması için o kadar fazla kaynak gerekir. Artan karma oranı, o zamandan beri daha fazla sayıda madencinin ağa katılıp güvenliğini sağladığını gösteriyor.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir