Bitcoin yatırımcıları dikkat: Uzmanlara göre 3 bin doların altı görülebilir!
Bitcoin yatırımcıları dikkat: Uzmanlara göre 3 bin doların altı görülebilir!

Kripto paraların Mart ayı performansları nasıl gerçekleşti?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mart ayı, ayı piyasasında olduğu kabul edilen kripto paraların bir nebzede olsa nefes almasını sağladığı ay olarak kayıtlara geçti. Mart ayında görülen yükselişin büyük bir kısmının ise ilk 10 kripto paradan gelmesi sevindirici bir gelişmeydi. İlk 50 coine baktığımızda ise sadece bir kripto paranın ayı negatifte kapattığını diğer coinlerin ise az da olsa yükselişler elde ettiği görülüyor.

Şubat ayına kıyasla, geçen ayı negatifte kapatan olan Tron ve Stellar’ın bile pozitife döndüğü görülüyor. Bu arada, Bitcoin, geçen aydan sonra bu ayı da pozitifte kapatması oldukça olumlu algılanıyor.

İlk 10 kripto paranın Mart ayı performansı

kaynak: coincodex.com

 

Mart ayında en çok kazandıran ilk 10 kripto para

kaynak: coincodex.com

Geniş bir marjla en büyük kazanan MaxiMine Coin, yüzde 1.100 oranı ile nadiren görülen bir artış yüzdesi kaydetti.  coinmarketcap.com’a göre, coin şu an piyasa değeri bakımından 30. sırada bulunuyor. Böylesine devasa bir kazanım için net bir neden olmasa da, bazı görüşler bir takım borsalarda yapılan “wash trade – sahte hacim oluşturma” kaynaklı olabileceğini düşünüyor.

Diğer kazananlar ilk sıradakinden çok daha küçük. Ancak kazançların etkileyici olduğunu söyleyebiliriz. Ravencoin neredeyse yüzde 300 artarken, KuCoin Shares yüzde 280 kazanç oranı ile RVN’yi izledi. Kazanan listenin en altında bile, artışlar göze çarpıyor: Ontology, Mart ayı boyunca fiyatını yüzde 50 arttırdı.

Mart ayının en düşük performanslı ilk 10 coini

kaynak: coincodex.com

Mart ayı boyunca tek kaybın Bitcoin SV’de olduğunu görüyoruz. Diğer kripto paralar ise en az kazanç sağlayanlar olarak sıralanıyor. Buna göre Bitcoin SV aylık yüzde 1,5 oranında düşüş gördü. Diğer coinler piyasa ortalaması altında kalırken listede dikkat çeken kripto paralardan Tron, Şubat ayı kayıplarını telafi etmeye çalışırken Mart ayında sadece yüzde 2 kazanç sağladı.

İlk 100/200 kripto paradan kazananlar ve kaybedenler

MaxiMine Coin ilk 100’de en çok kazanan kripto para iken, ilk 200’de listenin ikinci sırasında TTC Protocol’ün toplamda yüzde 708’lik bir artışla ikinci sırada yer aldığını görüyoruz. Bunun dışında listede önemli bir değişiklik yok. Bununla birlikte, ilk 200’de üçüncü ve dördüncü sıra sırasıyla yüzde 504 ve yüzde 413 artışla Presearch ve Everex bulunuyor.

İlk 100’de çok daha fazla kaybeden var. Theta bunlardan en büyüğü ve toplamda yüzde 20,85 düşüş gördü. Ardından Nash (yüzde 15-) ve Electroneum (yüzde  11-) geliyor. Bitcoin SV de dahil olmak üzere, ilk 100’de kırmızı olarak gözüken toplam altı token var. İlk 200 farklı bir durum gösteriyor: Theta, REPO’nun yüzde 60’lık bir kayıpla ilk sırada bulunduğu listede sadece beşinci sırada. REPO’nun ardından Santiment Network Token (yüzde 32-) ve Quant Network (yüzde 23-) geliyor.

cryptonews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir