İlk olarak kripto para piyasaları ile başlayacak olursak, pazarın büyümeye devam ettiğini görüyoruz. Geçtiğimiz Pazar gününden beri piyasaya giren 16 milyar dolar ile Bitcoin’in şu an 4.000 dolar psikolojik noktasını kırdığını görüyoruz. Diğer yandan Ethereum için de benzer bir psikolojik sınır da 150 dolardı. Ether’de bu değerini şu an test kripto para olarak dikkat çekiyor.
Ethereum kripto pazarında önemli bir eşikte
Ethereum özelinde bir parantez açmak gerekirse, en büyük ikinci kripto paranın şu an test ettiği 150 dolar değeri Ether’in 200 günlük hareketli ortalamasına denk geliyor ki bu rakamı çok daha önemli hale getiriyor. Aynı zamanda benzer fiyatlarda olan diğer bir altcoin Bitcoin Cash’de 150 dolar sınırını zorluyor. İlk 20 altcoinin şu an tamamının pozitif bir ivme gösterdiğini görüyoruz.
Diğer bir anekdottan bahsetmek gerekirse Bitcoin’in 4.000 doları kırma girişiminin ABD işlem saatlerinin açılması ile geldiğini görüyoruz. Bu arada New York borsası güne düşüşle başladı.
Bitmain zarar açıkladı ama faaliyetlerine devam ediyor
Kripto piyasalarını ilgilendiren diğer önemli gelişmelerde kripto para madenciliği için donanım üreten Bitmain, 2018 3. çeyreğinde 500 milyon dolar kaybettiğini açıklaması, ilgili dönemde düşen fiyatların madencilik üzerindeki olumsuz etkilerini gözler önüne serdi. Bu arada dünde bahsettiğimiz gibi Bitmain piyasadan ümidini kesmiş durumda değil. Bunu Bitcoin ve Bitcoin Cash madenciliğinde kullanılacak olan ve önemli bir enerji tasarrufu sağlaması planlanan yeni çip üretimi ile anlayabiliyoruz.
Blockstream yeni teknolojisini duyurdu
Başka bir gelişme olarak Blockstream’in “Musig” adını verdiği yeni teknoloji eklemesi de önemli bir haber olarak gündeme geliyor. Birçok geliştiriciyi heyecanlandıran bu yeni teknolojinin Bitcoin’in ölçeklenebilirliğini ve gizliliğini artırması bekleniyor.
IOST Mainnet haberi ile coştu
Diğer bir gelişme ise IOST’dan geliyor. IOST mainnet lansmanını 7 gün içinde gerçekleştirmeyi planlıyor. Mainnet etkinliği ile birlikte çeşitli merkezsiz uygulamalar (dApps), merkezsiz borsalar (DEX), kripto cüzdanları, stabil coinler ve daha fazlası piyasaya sürülecek. Bu arada IOST, Ethereum, EOS ve Tron’dan sonra oynanabilir 4. Platform olarak biliniyor. Tüm bu gelişmeler ile IOST tokenini de etkilemiş durumda şu an CMC verilerine göre IOST, yüzde 12’lik yükseliş ile en çok kazanan coin konumunda.
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.
Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.