Bitcoin (BTC), Asya’daki düşük seviyelerden toparlandı, ancak hala 3.400 doların altındaki seviyelerde kaldı. Lider kripto para birimi yazım sırasında 3.34 dolardan işlem görüyor. Yatırımcılar, Bitcoin’in pazar payını daha yüksek seviyeye taşıyarak, altcoinlerini satıyorlar.
Bitcoin (BTC) pazar payını yüzde 55’e çıkardı
Bitcoin, 3.400 doların üzerinde bir başarısızlık girişimi sonrasında 3.314 dolara yerleşti. Kripto para son 15 ayın en düşük seviyesine yakın yıkılmasından sonra sakinleşti. Ancak ayı duyguları hala piyasaya hakim. SEC’in Bitcoin ETF’si kararını ertelemesi başka bir panik satışı dalgası başlattı. Altcoinler satıldığı için Bitcoin’in pazar payı %55’e çıktı.
Bu arada başka bir istatistiksel veri grubu, Bitcoin’deki kısa pozisyonların sayısının 6 haftaya kadar yükseldiğini ve Hong Kong merkezli kripto para borsası Bitfinex’te 37.000’i aştığını ortaya koyuyor. Üstelik BTC/USD paritesi aşırı derecede yükseldiğinde ve 4.400 dolara değdiğinde bile şort sayısı 35.000’in altına düşmedi. Bu durumda, ayılar piyasadaki durumu kontrol ederken, geri kazanma girişimlerinin kısa ömürlü ve sığ olması muhtemel.
Bitcoin (BTC) fiyatının teknik resmi
4 saatlik grafikte Harami paterni, bir düşüş piyasasının tersine dönebileceğini gösteriyor. Sinyal, aşırı satım bölgesinden tersine çevrilmiş olan Göreceli Güç Endeksi (RSI) tarafından onaylanıyor. Bununla birlikte, fiyatın ani düşüş baskısını azaltmak için en az 3.670 dolar (SMA50, 1 saat) seviyesinin üzerine çıkması gerekiyor. Aşağı yönde, 3.300 dolar erken Asya saatlerinde düşüşü durduran kritik destek seviyesi. Sürdürülebilir bir hamle, 3.174 dolar (haftalık SMA200) ve 3.000 dolarlık seviyeleri getirebilir.
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.
Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.