Rob Sluymer: “Bitcoin'in çöküşü kripto pazarlarını “aşırı satım” bölgesine koydu.”
Rob Sluymer: “Bitcoin'in çöküşü kripto pazarlarını “aşırı satım” bölgesine koydu.”

Bitcoin fiyatı yılbaşında ne olacak? İşte üç önemli isimden tahminler

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’in fiyatı son zamanlarda oldukça istikrarlı. İki aydan fazla bir süre boyunca, dijital para 6.500 dolarlık seviyede kaldı. Bu, kripto para piyasasını yakından takip edenlere birkaç nedenden dolayı bir sürpriz olarak gelebilir. Bunlardan biri volatilite. Bitcoin fiyatı geçen yıl haritanın her yerinde oldu. Eylül ayı sonunda 6000 dolara düşmeden önce Aralık ayı ortasına kadar 20.000 dolara yaklaştı. Peki Bitcoin fiyatı yılbaşında ne olacak?

Bitcoin fiyatı yılbaşında ne olacak? İşte analist görüşleri

Bitcoin’in istikrarı, birkaç para birimine karşı doları güçlendiren ABD faiz oranlarının yükseldiği bir zamana denk geliyor. Teknik analistlere göre, fiyat istikrarını genellikle büyük fiyat hareketleri takip ediyor. Bitcoin yılbaşında başka bir ralli yapacak mı?

Bir araştırma yazarı olan Greg Giordano, Bitcoin’in “içsel” değerini bulmak için, üç ekonometrik modele, Hayes’in modeline, Wheatley  modellerine ve piyasa modeline bir simülasyon uyguladı. Bu çalışmanın sonuçları aşağıda özetlendi.

Yılbaşı için Bitcoin fiyatı: Bir boğa, bir ayı ve orta tahmin

Ekonometrik Model Fiyat
Hayes 12.629,15
Wheatley 816,91
Piyasa modeli 8.573,56

 

Üç ekonometrik model ve detayları

Bir tarafta, Hayes’in modeli 12.629,15 dolarlık bir fiyatı tahmin ediyor, şimdiki Bitcoin fiyatının neredeyse iki katı. Beklendiği gibi, bu bir boğa tahmini. Hayes’in modeli, Bitcoin pazarının arz tarafına odaklanıyor. Bu durumda, sınırlara yaklaştıkça, fiyatın daha yavaş bir hızda büyümesi bekleniyor.

Diğer taraftan, Wheatley modeli 816,91 dolarlık bir fiyat tahmin ediyor. Beklendiği gibi, bu fiyat çoğu tahminde yer alıyor. Model, Bitcoin pazarının talep tarafına odaklanıyor ve yavaş yavaş büyüyen benimsenme oranları ile ölçülüyor.

Ortada bir yerde piyasa modeli -önceki iki modelin bir kombinasyonu- ve bu modele göre bu fiyat şu anki fiyattan uzak değil, 8.573,56 dolar.

Bitcoin ve yatırım analisti topluluğu Bitcoin fiyatının yılbaşında nerede olmasını bekliyor?

Gath3r Web Miner’ın CEO’su Raghav Reggie Jerath, Bitcoin fiyatlarının piyasa modelinin tahminleriyle uyumlu olmasını bekliyor. Jerath, konuya yönelik şunları söylüyor:

Tarihsel olarak, Bitcoin’in Kasım ayı boyunca ve Aralık ayı başında her zaman olumlu fiyat hareketleri olduğu için, fiyatın kalan kısmı için 7.500 – 8.500 aralığında yer aldığını görmek mümkün.

LoyalCoin’in CEO’su Patrick E. Palacio, Bitcoin fiyatında 7.000-7.500 dolar aralığında ılımlı bir artış görüyor. Palacio, konuya yönelik şunları söylüyor:

Önümüzdeki birkaç hafta içinde Bitcoin’de bir artış göreceğimize inanıyorum ve Bitcoin 7.000 dolar veya 7.500  dolara kadar artacak.

Bitcoin trader’ı Abraham Merkin, Bitcoin için 6.000 dolarlık bir “sert zemin” olduğunu düşünüyor. Bu arada yılbaşında büyük bir fiyat hareketi görmüyor. Abraham Merkin konuya yönelik şunları söylüyor:

Geçen yıl 2018’in ilk çeyreğinde gördüğümüz volatilite geçmişte kaldı. Bitcoin 2018’de 8.000 dolar kazanmayacak ve şu anki sakinliği yüzünden yılbaşından önce 7.300 dolara ulaşamayabilir.

Investing.com küresel finansal platformunda kıdemli analist olan Clement Thibault, Bitcoin fiyatı yılbaşında ne olacak? sorusuna Bitcoin’in 6 bin dolara yakın olacağını söyleyerek yanıt veriyor.

Forbes

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir