Şok iddia: Çin’de kripto para madenciliği yasaklanıyor mu?
Şok iddia: Çin’de kripto para madenciliği yasaklanıyor mu?

Bitcoin’in önünde çok tehlikeli bir tehdit var: Çin hükumeti

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Princeton Üniversitesi ve Florida Uluslararası Üniversitesi tarafından yürütülen yeni bir çalışmaya göre, Bitcoin’in önünde çok tehlikeli bir tehdit var. Ortak çalışma, en popüler sanal para biriminin önemli bir madencilik coğrafi merkezileştirmeye sahip olduğunu açıklıyor. Çünkü Çin hükumeti, toplam madencilik faaliyetlerinin neredeyse %75’ini oluşturuyor.

Bitcoin madencilik havuzlarının çoğunu Çinli şirketler yönetiyor

Çalışma, Çin’in Bitcoin’in güvenliği, istikrarı ve yaşayabilirliğine getirdiği tehditleri analiz etti. Çalışmanın sonucuna göre, Çin Bitcoin’i potansiyel olarak etkileyebilir, çünkü bu dev Asyalı bir ülke. Araştırmacılar, Bitcoin’de kullanılan hashrate’ın %74’ünün Çin madencilik havuzları tarafından üretildiğini açıklıyor. Bu şirketlerden biri Bitmain. Ayrıca çalışma, Bitcoin’e saldırmak için ülkede bulunan maden gücünü kullanabilecekleri farklı yollarını da araştırdı.

Çin, Bitcoin ile çok düşman oldu. Geçen yıl hükumet, sanal para ve ticaret faaliyetlerini yasaklamaya karar verdi. İlk para teklifleri (ICO) de yasaklandı. Çalışmada, Çin’den gelen bireyler tarafından yönetilen maden havuzlarının, 2015’ten bu yana toplam ağ hashrate’ının yarısını oluşturduğunu belirtiliyor. Ayrıca, Bitcoin madenciliğinin Haziran ayına kadar %80’i altı madencilik havuzları tarafından gerçekleştirildi. Bu altı havuzdan beşi Çinli şirketler tarafından yönetiliyordu.

Çin hükumeti Bitcoin’e saldırmak için güçlü nedenlere sahip!

Aynı zamanda, eğer bu havuzlar Çin’de bulunuyorsa, hükumet tarafından ortadan kaldırılırsa %51’lik bir saldırı mümkün olabilir. Çin hükumeti her zaman internette özgürlüğe saldırdı. Dahası, farklı kurumlara kapsamlı gözetim ve sansür uyguluyor. Madencilik yetenekleri Çin hükumetinin şebekeyi tamamen yok etmesine izin vermese de ağ ve Bitcoin pazarlarına zarar vermek için farklı araçlarla birleştirilebilir. Konuyla ilgili olarak, çalışmada şu ifadeler yer alıyor:

Çin’in Bitcoin’e karşı çeşitli saldırılar gerçekleştirmek için olgun yetenekleri ve güçlü nedenleri olduğu sonucuna vardık.

Açıkçası Bitcoin, Çin merkezileşmesine kıyasla karşıt görüşü temsil ediyor. Bitcoin merkezi olmayan bir ağ olmasına rağmen, Çin hükumeti mümkün olan her ülkede mümkün olan her pazarı kontrol etmek için her şeyi yaptı. Çalışma, Çin’in Bitcoin için bir tehdit olduğu sonucuna varıyor.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir