İnsani yardım kurumları ve aynı zamanda yatırımcı grupları, uzun zamandır unutulmuş yerlerden gelen insanlarla çalışıyor. Blockchain teknolojisi kullanılarak yapılan çalışma, malları izlemek ve ticaretini yapmak için kullanılabilecek bir evrensel para birimini arıyor. Katılımcılar, bir sonraki büyük tarım Blockchain’i oluşturmak için yarışıyor.
Çiftçiler genellikle herhangi bir toplumda en az teknoloji dostu insan grubu olarak düşünülür. Ancak bu algı, kripto para birimleri ve Blockchain teknolojisi sayesinde değişiyor. Şimdiye kadar, kripto paraları tarıma getirmeye çalışan projeler sıkıntısı yaşanmadı. Projeler karma başarıya sahip olsa da, endüstride kullanılabilecek evrensel bir para birimi fikri önem kazanıyor.
Dünyada, kripto para biriminin yerel olarak ödeme yapmanın en yaygın yolu haline geldiği Rusyadaki küçük bir kasaba gibi bazı yerler var.
Blockchain teknolojisi ile üçüncü dünya ülkelerine yardım edilebilir
Birçok insani yardım kuruluşu, üçüncü dünya ülkelerindeki çiftçilere yardımcı olmak için yollar bulmaya çalışıyor. Böylece dünyanın dört bir yanından gelen çiftçilerle yetişip rekabet edebiliyorlar. Bu organizasyonlardan bazıları, üretim hatları boyunca her hareketin ve ödemenin takip edilmesine yardımcı olmak için yaratılıyor. Çiftçi bilgi sistemleri tarım sektörüne her geçen gün daha entegre şekilde çalışıyor. Bu örgütlerin sahip olduğu ana fikir, Blockchain teknolojisi ile, şirketlerin veya bağımsız yatırımcıların paralarını üçüncü dünya çiftçilerine yatırım konusunda güvende hissetmelerini sağlamak.
Bu yılın başlarında, Fransız süpermarketi devi Carrefour, müşterilerin üretim çiftliğine kadar satın aldıkları tavuğu takip etmelerini sağlayan Blockchain tabanlı bir sistem geliştirdi. Bu sistem müşteri memnuniyetine daha fazla odaklanıyor. Ancak bu, alımların takibi ve malların üretimi için uygulanan benzer bir Blockchain’in tamamen mümkün olduğunun kanıtıdır.
Kolion deneyi bunun çalışabildiğinin kanıtıdır
Kripto para piyasası AgrolifeCoin, CottonCoin ve NagriCoin, eHarvestHub ve AgroTech Farm gibi diğer Ethereum tabanlı akıllı sözleşmeler gibi coin’lerin doğumunu gördü. Ancak çoğu proje, kendilerini tarım piyasasında ana kurulum olarak dengelemeyi başaramadı.
Ancak, Kolion olarak adlandırılan bir Rus coin’i, Moskova’nın 80 mil dışındaki Kolionovo köyünden bir Rus çiftçi tarafından geliştirildi. Coin artık ruble yerine bölgedeki tarımsal mal ve hizmetler için ödeme en popüler yolu olarak yerini aldı. Bu, çok daha büyük ölçekli bir projenin mümkün olabileceğine olan inancı tazeliyor. Sektörde yalnızca kripto para kullanımının sağlamıyor. Aynı zamanda tarihsel olarak haklarından mahrum bırakılmış insanlara da bir fırsat sağlamaya yardımcı olabileceği umudu getiriyor.
Tarım alanında üretilen daha fazla proje ile gelecekte Blockchain teknolojisi pek çok bölgeyi yoksulluk dışında tutmanın anahtarı olacak gibi görünüyor.
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.