Bu seneki Dünya AI Konferansı’nda Alibaba’nın kurucularından Jack Ma, Blockchain, yapay zeka ve Internet of Things’in (IoT) imalat sanayine girmedikçe işe yaramaz ve anlamsız olduğunu belirtti.
Jack Ma şöyle söyledi:
AI, Blockchain ve IoT, üretim endüstrisinin dönüşümünü ve toplumun daha yeşil ve daha kapsayıcı bir yöne doğru evrimini teşvik etmedikçe anlamsız bir teknoloji olacak.
Büyük e-ticaret holdinginin kurucu ortağı olan Alibaba, bu üç ana teknolojinin dördüncü sanayi devriminin bloklarını oluşturduğuna inanıyor.
Jack Ma, Blockchain’in geleceği için ne öngörüyor?
Akıllı üretim endüstrisi, son üç yıl içinde katlanarak büyüdü. Dünya çapında trilyonlarca dolar büyüklüğünde bir imalat sektörü var ve bu büyüklük, konglomeraların maliyetleri düşürmek ve üretim sürecinin verimliliğini arttırmak için yeni yollar aramalarına neden oldu. Otomasyon ve robotik kullanımı, son zamanlardaki bu büyümenin bir sonucu.
Merkezi olmayan sistemlerin uygulanması konsepti, 2016 yılının başlarında çeşitli sektörlerde benimsendi. Blockchain altyapısı sunan şirketler tedarik zincirlerinin yeniden inşa edilmesi için şimdi pek çok şirkete bu yeni teknolojiyi getiriyor. Bu şirketler arasında Bloc Hyperledger ve Ethereum Enterprise Alliance (EEA) da var. Adı geçen şirketler büyük ölçekli şirketlerin tedarik zincirlerine uygulanabilecek özel ve kamu sistemleri geliştirdiler.
Jack Ma’ya göre Blockchain, üretim alanında yer alan şirketler tarafından ana veri işleme teknolojisi ve merkezi olmayan veri tabanı olarak büyük ölçekte kullanılabiliyorsa, yakın zamanda finans temelli olanlar dışındaki şirketler tarafından da merkezi olmayan sistemlerin kullanıldığını göreceğiz.
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.
Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.