Avusturya Finans Piyasası Kurumu kripto paraları düzenleme yoluna gidiyor.
Avusturya Finans Piyasası Kurumu kripto paraları düzenleme yoluna gidiyor.

Avusturya Finans Piyasası Kurumu kripto paraları düzenleme yoluna gidiyor

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avusturya Finans Piyasası Kurumu (FMA) yönetim kurulu üyeleri Klaus Kumpfmüller ve Helmut Ettl, kripto para birimleri ve ICO’lar hakkında daha sıkı düzenlemeler önerdi.

ICO’lar da menkul kıymetler gibi şartlara tabi olabilir

Avusturyalı Die Presse gazetesinde 29 Haziran’da yayınlanan bir makaleye göre, Kumpfmüller, menkul kıymetlere benzer bir şekilde ICO’lar için bir prospektüs şartı önerdi.

FMA yürütme komitesi iki milyon avroluk makul bir eşik belirledi. Buna ek olarak, Kumpfmüller’e göre, kripto para birimleri distribütörleri için bir imtiyaz yükümlülüğü olmalı ve bunlar gelecekte menkul kıymetler gibi muamele görmeli.

Avusturya Finans Piyasası Kurumu geçen yıl 30 ifade sundu

Ettle, önerilen düzenlemeleri finansal kurumlar üzerindeki mevcut kısıtlamalarla karşılaştırdı ve şunu söyledi:

Yabancı para alım satımı için bir mini banka lisansına ihtiyacınız var. Şimdiye kadar, ticaret kripto paralarının Avusturya yasalarına göre böyle bir benzer düzenlemesi olmadı. Geçtiğimiz yıl FMA, kripto para birimleri ve ICO’lar ile ilgili savcılığa ilişkin yasal ihlallerden şüphelenilen 30 ifade sunmuştu.

Die Presse’ye göre FMA yönetim kurulu üyeleri, yetkilerinin bir kısmını temsil etmek isteyen Avusturya Maliye Bakanı Hartwig Löger ile olan hoşnutsuzluklarını dile getirdi. FMA ve denetim otoritesi (OePR) arasındaki düzenli uyuşmazlıklarla ilgili Löger, FMA’nın makul bir şekilde yürütmesi gereken bakanlık düzeyinde daha fazla düzenleyici sorumluluk gerektiğini ifade etti.

Değişiklikler siyasi bir karar olarak görülebilir

FMA yönetim kuruluna göre, kara para aklama gibi konular bugüne kadar sadece yüzeysel olarak yasalarla düzenlendi ve bakanlığın daha fazla gözetimi olumlu bir gelişme olarak görülmeli. Ancak, denetim ve muhasebeye ilişkin olarak ciddi bir sorun olmadığı için yeterliliklerin aktarımı muhtemelen siyasi bir karar olarak görülecek.

Ettl, FMA’nın bütünleşik ve bağımsız denetimi sürdürmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Ancak, kripto para birimleri üzerindeki sıkılaştırmaya ilişkin düzenlemelerle ilgili olarak, FMA ve Maliye Bakanı birbirinden çok da uzak değil.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Avusturya’dan Blockchain transfer sistemleri üzerine yeni bir proje geliyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir