featured

Bitcoin balina cüzdanlarında tarihi büyüme: BTC fiyatı 100 bin dolarlık çıkışa mı hazırlanıyor?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haftanın son işlem gününde kripto paralar dalgalı bir seyir izlemeyi sürdürüyor. Küresel verilere göre Bitcoin fiyatı güncel olarak 67 bin ile 68 bin arasında hareket ediyor. Hafta içinde 69 bin doları üzerine çıkarak 70 bin doları zorlayan BTC, analistlerin tahminlerine göre tarihsel bir senaryoyu takip ediyor. Bununla birlikte bu seviyelerde balina birikimlerinde yükseliş dikkate değer bir şekilde arttı.

Balina birikimleri sürüyor: Cüzdan sayısında artış rallinin habercisi mi?

Zincir üstü analiz firması Santiment’in güncel verilerine göre Bitcoin balina cüzdanları yalnızca son 2 haftada yüzde 1,9’luk bir artışla 297 cüzdan büyüdü. Analiz firmasının paylaşımlarına göre aynı zaman diliminde 100 BTC’nin altında olan cüzdanların miktarı 20.626 azaldı.

Bu alanda bir başka gösterge ise Glassnode verileri oldu. Buna göre geçtiğimiz bir ayda Bitcoin balinaları 173.000 BTC alımı ile dikkat çekmişti. Santiment verileri ile desteklenen bu gösterge, uzun vadeli kazançlar için Bitcoin yatırımı yapıldığını gösteriyor. Toplam balina varlıkları ise yaklaşık 3,9 milyonu aşıyor ve bu oran toplam piyasa değerinin yüzde 20’sini oluşturmakta.

Kripto
Kaynak: Santiment

Bitcoin fiyat hareketlerini ve grafiklerini inceleyen birçok analist, balina birikimlerinin yükseliş işareti olduğunu düşünüyor. CryptoQuant paylaşımlarına göre Bitcoin balinaları tüm zamanların en yüksek seviyesinde ve şu anda güncel olarak 670.000 BTC tutuyorlar. Bunun şu ana kadar ki en yüksek değer olduğunu açıklayan CryptoQuant yazarı, balina birikimlerini iyimser ve uzun vadeli bir işaret olarak gördüğünü açıkladı.

Bitcoin btc balina
Kaynak: CryptoQuant 

Birikim aşaması orta ve uzun vadede fırtına öncesi sessizlik olarak nitelendirdi. Boğa döngüsü için tarih açıklayan CryptoQuant yazarı ABD başkanlık seçimlerinden 21 gün içinde BTC bir boğa koşusuna başlamazsa ciddi sorunlar doğabileceğini ifade etti.

Bitcoin grafiklerinde “Altın Haç” kesişimi gerçekleşebilir

Ekim ayının son iki haftasında dalgalı bir seyir izleyen Bitcoin’e yönelik tahminleri ile öne çıkan analist @Eljaboom paylaşımında BTC grafiğinde altın haç oluşumunun yaklaştığını açıkladı. Altın haç (Golden Cross), grafik modeli kısa hareketli ortalama ile uzun vadeli hareketli ortalamanın kesişmesi durumunda görülüyor. Yukarı doğru momentumun arttığına dair bir yükseliş sinyali olarak yorumlanan bu kesişim, olumlu piyasa duyarlılığını işaret eder.

Kaynak Eljaboom, X

Bitcoin grafiğinde Altın Haç oluşumunun yaklaştığını ifade eden kripto analisti Eljaboom, BTC fiyatının 100.000 dolara yaklaşığını açıkladı. Rallinin beklenenden erken başlayabileceğini ifade etti. Ayrıca daha önceki Altın Haç oluşumunu da paylaştığı grafikte açıkladı.

Grafikte 2023’ün kasım ayında benzer bir kesişim sonrası önemli bir artışın yaşandığını ve BTC fiyatının 33 bin dolardan 74 bin dolara yükseldiğini gösterdi. 2024 Kasım ayında bu tür bir oluşumun görülmesi hâlinde ise kripto para 100 bin dolara ulaşabilir.

ABD seçimlerinin Bitcoin fiyatına etkisini nasıl olacak? Standard Chartered’in yıl sonu tahmini

Bir başka Bitcoin fiyat tahmini ise yatırım şirketi Standard Chartered tarafından paylaşıldı. Şirket, 5 Kasım ABD seçimlerinden sonra BTC’nin 73 bin doları yeniden test edeceğini ifade etti. Geçtiğimiz hafta seçimi Trump’ın kazanması hâlinde Solana’nın 5 kat artacağını paylaşan Standard Chartered’dan Geoff Kendrick, benzer bir tahmin paylaştı. Buna göre lider kripto paranın fiyatında yüzde 10’luk bir artış beklediğini ifade etti.

Kamala Harris’in kazanması durumunda ise kripto paranın yıl sonuna kadar daha düşük bir performans göstereceğini ve aralık sonunda 75 bin doları zorlayabileceğini açıkladı. Ancak piyasa beklentilerinin daha yüksek olduğu ve BTC’nin yıl sonuna kadar 80 bini aşabilmesi bekleniyor.

Son olarak güncel BTC grafiğine bakıldığında 67.873 dolardan işlem görüyor. Bollinger Bantları genişleyerek kripto paranın fiyat oynaklığının yüksek olduğunu gösterir. Göreceli Güç Endeksi (RSI) ise 61 seviyesinde nötr bölgede yer alıyor.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.