featured

Ripple SEC davasında son gelişmeler: Ripple Baş Hukuk Sorumlusu Stuart Alderoty gelecek dava sürecini anlatıyor

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekim ayının başında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Ripple davasının sonucu hakkında temyize gitmesi ile XRP bir miktar geriledi ve güven kaybı taşıdı. Temyiz başvurusunun ardından Ripple yöneticileri davanın kazanılacağına kesin gözüyle baksa da spekülasyonlar ve SEC’ın kazanma olasılığı ile altcoin fiyatı yatay bir trendde girdi. Stuart Alderoty, güncel olarak dava süreci hakkında beklentilerini anlattı.

Temyiz sürecine kısa bir bakış: Ripple SEC mücadelesi nasıl ilerleyecek?

Ripple avukatı Stuart Alderoty, SEC kararına itiraz edebileceğine yönelik kararı açıkladı. Alderoty, verdiği röportajda SEC’ın ön savunma beyanını perşembe (17 Ekim) günü sunması gerektiğini açıkladı. Bu beyanın 4 Temmuz’da çıkan dava kararına edilen itirazın neleri kapsadığını açıklaması gerekiyor.

Alderoty röportajda “Bu karar SEC için ters tepecektir. New York Güney Bölgesi’ndeki davamız hakkında iyi hissediyorum ve İkinci Daire Temyiz Mahkemesi’ndeki dava hakkında iyi hissediyorum.” dedi.

Baş hukuk sorumlusu SEC’in Ripple’a karşı açtığı davanın tüm sektör adına açıldığını ifade etti. Ek olarak Ripple üzerinden kripto piyasasına karşı düzenleyici yasal süreçlerin devam edeceğini düşünüyor. Verilecek nihai kararın ise örnek olacağını ve kripto para piyasasında genel olarak yol gösterici olacağını açıkladı.

Geçmiş dava süreci ve Ripple’ın karşı itirazı

Geçmiş dava sürecinde SEC, Ripple’ın XRP coinin kayıt dışı menkul kıymet olduğunu iddia etmişti. Ağustos 2024’te ise Yargıç Torres, altcoinin menkul kıymet olmadığına dair karar verdi ve Ripple’in 125 milyar dolar ceza ödemesi ile dava sürecini sonlandırdı. Mahkeme kararının SEC’ın talep ettiği 2 milyar dolardan düşük olmasına şimdilik en olası temyiz nedeni olarak bakılıyor. Ancak itiraz nedenine dair henüz kesin bir bilgi yok.

Temyiz kararının ardından Ripple’in kendi yasal sürecini başlattığı duyuruldu. Çapraz temyiz veya çapraz itiraz olarak bilinen bu yasal süreçte şirketin hangi noktalara itiraz edeceği Forum C ile açıklanacak.

Ayrıca Ripple CLO’su dava süreci hakkında açıklama yaparak 2026’ya kadar temyiz sürecinin devam edeceğini düşünüyor. Dava sonraki adımlarda çapraz temyiz sürecinde dosyalar sunulduktan sonra brifing verilecek. Briefing sürecinin ise 3 ay sürmesi 2025 Ocak’ta tamamlanması bekleniyor.

Güncel XRP fiyat görünümü: Altcoin fiyatı için takip edilmesi gereken kritik destekler

Ekim ayının başında 0,57 doların altına düşen ve 0,53 dolar ile 0,55 dolar arasında dalgalı bir seyir izleyen XRP fiyatı, Avukat Stuart Alderoty’nın iyimser açıklamalarına rağmen bir iyileşme gösteremedi. Altcoin, son 24 saate 0,5325 dolar ile 0,5484 dolar arasında hareket ederek yüzde 1,35’lik bir geri çekilme ile minimal bir değişim gösterdi.

XRP ripple
XRP teknik grafik BB ve RSI Kaynak: Coinmarketcap

Teknik grafikte fiyat basit hareketli ortalama 200 SMA seviyesinde hareket ediyor. 0,54 seviyesindeki SMA’nın üzerine çıkarsa ve bu seviyenin üzerinde tutunmayı başarırsa yeniden uzun vadeli yükseliş trendi güçlenebilir.

Fiyat volatilitesini gösteren Bollinger Bantları genişleyen bir aralıkta hareket ediyor ve altcoin fiyatında değişiklik yaşanabileceğini işaret ediyor. Para giriş endeksi (CMF) negatif bölgede güncel olarak -0.15 seviyesinde yer alıyor. CMF düşmeyi sürdürüyor ve para girişinde düşüş yaşanması fiyat üzerinde satış baskısının sürdüğünü ve güçlendiğini gösterir.

Göreceli Güç Göstergesi (RSI) 50 seviyesinin altında 45 bölgesinde bulunuyor. RSI’nın 50 seviyesinin altına düşmesi trendin zayıfladığını gösterir. Son olarak XRP fiyatı 0,54 bölgesinde yükselişi sürdürürse kısa vadede 0,55 doları test edebilir ve daha güçlü bir şekilde yükselebilir. Ancak bu seviyenin altına düşerse 0,5320 takip edilmesi gereken önemli bir seviye olacaktır.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.