featured

Ethereum fiyat analizi: Ünlü analist Martinez, ETH’nin nasıl 6.000 dolara çıkacağını anlatıyor

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin fiyatındaki artışla hafta başında kripto piyasasında bir miktar iyimserlik yaşandı ve Ethereum fiyatı 2.500 doların üzerine çıkmayı başardı. ETH son 24 saate yüzde 4’ten fazla artışla 2.640 dolara ulaştı. 15 Ekim’de karışık seyreden altcoin, balina faaliyetleri ve sürekli vadeli işlemlerde artışla olumlu sinyaller veriyor.

Piyasadaki iyileşme ile birlikte kripto para analisti Ali Martinez tarihsel verilere dayanarak altcoin fiyatında önemli bir büyümeyi işaret ediyor.

Sürekli vadeli işlemlerde artış fiyat yükselişinin mi habercisi?

Matrixport, Ethereum sürekli vadeli işlemler fonlama oranı hakkında önemli bir paylaşımda bulundu. Buna göre fonlama oranı yüzde 18’e yükselerek artış gösterdi. Sürekli vadeli işlemlerin fonlama oranında artışı gösteren veriler, alım ve satım pozisyonları arasındaki ücretlerdeki talep dengesizliğinin işareti olarak ele alınır.

Bu artış bir boğa veya ayı göstergesi olarak değerlendirilir. Mayıs 2024’ten bu yana ETH sürekli vadeli işlemlerde artış görülmesi altcoin için olumlu bir fiyat artışının sinyali kabul edildi. Martixport’a göre bu artışın ABD başkanlık seçimleri yaklaşırken artması yatırımcıların ETH satın almasıyla piyasa duyarlılığında değişim yaşandığının göstergesi sayılır. Özellikle uzun vadeli pozisyonlarda 2.500 doların altında cazip bir alım fırsatı yaratıyor.

Ek olarak Ethereum fiyatı üzerinde BlackRock CEO’su Larry Fink’in blok zincirdeki değişiklik yapabileceğine dair beklentiler var. BlockRock Ethereum’u BTC ile birlikte önemli bir dijital varlık hâline getirme planları dikkat çekiyor. Tüm bu veriler altcoine dair iyimserliği yükseltirken fiyat beklentileri de arttırmış durumda.

Analist Martinez, Ethereum fiyatı için yüzde 130 yükseliş öngörüyor

Kripto para analisti Ali Martinez son paylaşımlarından birinde Ethereum fiyatına dikkat çekerek yüksek bir tahminde bulundu. Paylaştığı grafikte tarihsel grafikleri esas alarak 2023’ten bu yana bir kanal çizerek altcoinin bir kanalı izlemesi hâlinde yüzde 130’luk bir artış yaşayabileceğini açıkladı.

2023 ilk çeyreğinde ve 2024’ün ile yarısında benzer bir yükselişle artış gösteren ETH grafiği, son yükselişinde 1.500 dolar seviyesinden 2.150 dolara ulaştığını gösterdi. Tarihsel modele göre Analistin Ali, atcoinin bu kanalı takip ederek yükselmesi hâlinde 2.534 dolardan 6.000 dolara yükselerek yüzde 159’luk bir artış yaşayabileceğini açıkladı.

“Bu kanalın alt sınırından her sıçrama, tarihsel olarak #Ethereum için ortalama yüzde 130’luk bir fiyat artışına yol açmıştır. Bu desen devam ederse, benzer bir hareket $ETH’yi 6.000 dolara çıkarabilir – 2.300 dolarlık kilit destek seviyesinin bozulmadan kalması koşuluyla.”

Etheruem
Kaynak: Ali Martinez X

Ek olarak analist, Ethereum fiyatının sözü edilen yükselişi gerçekleştirmek için 2.300 dolarlık desteği koruması gerektiğini ifade etti.

Balina transferleri ve ETH güncel fiyat hareketi

Güncel verilere göre aktif olmayan bir Ethereum balinası Gemini yüklü miktarda 3.888 ETH transferi gerçekleştirdi. Sözü edilen işlem 2.613 dolardan gerçekleştirildi ve 10.2 milyon dolar değerinde bir işlem olarak kayda geçti. Bu transferin mevcut koşullarda piyasa değişimi öncesindeki fırsatlardan yararlanmak için bir hamle olduğu düşünülüyor.

ethereum
ETH teknik grafik 50 SMA ve RSI Kaynak: Coinmarketcap

Güncel ETH fiyatı 2.614 dolardan işlem görüyor ve işlem hacmi yüzde 37 arttı. Teknik grafikte Bollinger Bantları daralan bir aralıkta fiyat oynaklığının düşük olduğunu gösteriyor. Para giriş endeksi CMF, son 2 gündür yükselişini sürdürüyor ve -0,03 bölgesinden 0 seviyesine yaklaşıyor. MACD göstergesi sinyal çizgisini keserek pozitif bölgeye yükseldi.

Güncel fiyat 200 SMA’nın altında yer alırken kısa vadeli 50 SMA’nın üzerinde bulunuyor. Son olarak Göreceli Güç Endeksi (RSI) 59 seviyesinde nötr bölgede yer alıyor. Altcoinin fiyatı 2.600 doların üzerinde tutunmayı başarırsa 2.983 doları test edebilir. Aksine bir geri çekilme yaşanması hâlinde 2.400 dolara doğru bir düşüş yaşanabilir.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.