featured

Aave balina faaliyetleri yükselişte: AAVE fiyatı baskı altında 170 doları geçebilir mi?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasasının hareketlenmeye başladığı ekim ayının üçüncü haftasında altcoinler karışık bir seyir izlerken Aave önemli balina hareketlerinin odağındaydı. Son altı ayda en iyi performans gösteren altcoinlerden biri olarak yüzde 90’nın üzerinde kâr eden altcoin, piyasa dalgalanmalarının aksine istikrarlı bir büyüme sergiledi. Son bir haftada ise yüzde 10 yükselen altcoin, son iki gündür önemli büyük hesaplarda birikim ile dikkat çekiyor.

Balinalar AAVE token satın alıyor

Zincir üstü kripto analisti Yujin paylaşımlarına göre bir balina önemli bir satın alma eylemi ile toplam 12.623 dolarlık tokenı satın aldı. Bu satın alma işleminin yaklaşık karşılığı 2 milyon dolar denk geliyor. Balina bunun dışında iki gün içinde 153,2 dolar fiyattan 60.623 AAVE token aldı.

Bu işlemde ise toplam 9.29 milyon dolar harcadığı açıklandı. Dikkat çeken diğer bir detay ise son satın alma işlemlerinde kullanılan fonların 4,7 milyon doların Aave platformunda döngü kredileri yoluyla sağlanması oldu.

Aave

Kaynak: Lookonchain X

Bunun yanında Lookonchain verilerine göre 14 Ekim’de ise farklı bir balina tarafından 16.818 dolar AAVE tokenı satın alındı. Bu altcoini satın almak için 2 milyon GHO borç alındı ve yalnızca 2 günde 7,45 milyon değerinde 47.992 AAVE birikimi yapıldı.

Her iki işlemin yanında geçtiğimiz dört günde altcoinin önemli bir birikim yaptığı ortaya çıktı. Balina faaliyetleri ile birlikte büyük işlem sayılarında artış dikkat çekti ve büyük işlemlerde önemli bir hacim artışı yaşandı.

Güncel fiyat görünümü: AAVE 170 dolara mı gidiyor?

Grayscale fonunun ardından önemli bir yükseliş gösteren Aave tokenı, son bir günde yüzde 1,87 yükselerek 164 dolara yükseldi. Son iki gündür 160 ile 165 dolar arasında hareket eden ancak 165 dolar sınırını aşamayan altcoinin işlem hacmi ve Açık Faiz (OI) oranı yüzde 1 gerileyerek yatırımcı ilgisinin zayıfladığını gösteriyor.

AAVE bir haftalık fiyat grafiği Kaynak: Coinmarketcap

Tüm zamanların en yüksek seviyesi ise 3 yıl önce 666 dolardı ve güncel fiyat ATH’den yüzde 75 daha düşük. Altcoin 165 doların üzerine çıkarsa 170 dolara doğru hareket edebilir. Ancak bu seviyenin altında bir düşüş altcoinin yeniden 150 doların altını test etmesine neden olabilir.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.