featured

Bitcoin fiyatı neden yükseliyor? Boğa sinyaliyle BTC 66 bin doların üstünde tutunabilecek mi?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin fiyatı son üç haftanın en yüksek seviyesi olan 66 bin doları yeniden test etti. Eylül ayından bu yana 64 bin doların üzerini dört kez ulaşan ve bu seviyeden gerileyen kripto paranın bu seviyenin üzerinde kalıp kalamayacağı izleniyor.

Bitcoin fiyatı küresel etkiler ile artıyor

Ekim ayının başında Orta Doğu’daki gelişmeler ile sekteye uğrayan Bitcoin’deki güncel fiyat artışının arkasında Çin piyasalarındaki ekonomik teşvik olduğu düşünülüyor. Ekonomistler, Çin’in 284 milyar dolarlık teşvikleri ile beklenen ilginin Bitcoin’e kaydına inanıyor.

Sözü edilen teşvik paketinin kilit bir rolde olduğunu vurgulayan Mills, ayrıca bu tür teşviklerin Çin’in reel ekonomisinden daha önemli ölçüde küresel likiditeyi arttıracak adımlar olduğu kanaatinde. Çünkü paket içeriğinde tahvil ihracatı ve banka rezerv indirimleri bulunuyor. Kripto uzmanları ve analistler, hisse senetlerinden ziyade yatırımın kriptoya kaydığını açıkladı.

Çin ekonomik teşviklerinin yanı sıra küresel likidite artışının da BTC rallisini tetiklediğine dair açıklamalar var. FRNT Financial’da görev alan Chris Mills, ADB ekonomisinin “tam kıvamında” olduğuna dair bir tespitte bulundu.

Ayrıca DL bu etkinin yıl sonuna kadar BTC fiyatında önemli bir artışa neden olacağı düşünülüyor. Mills, dünya çapında faiz indirimlerinin bu teşvik paketi ile birleşmesinin önemli bir destek sağlayacağı savunuyor ve BTC gibi yüksek riskli yatırım araçları arasında yer alan finansal varlıklar için likidite artışını sağlayabileceği görüşünde.

Bitcoin mevcut sahipler Kaynak: IntoTheBlock

Fiyat 65-66 bin dolar seviyesinde gezinirken IntoTheBlock verilerine göre BTC sahiplerinin yüzde 91’i kârda. Son olarak benzer bir görüşü dile getiren Arthur Hayes, Çin bankalarının kredi genişlemesinin Bitcoin değerinde daha fazla artışı tetikleyeceği görüşünde.

Bitcoin güncel fiyat görünümü

BTC fiyatı güncel olarak 65.777 dolardan işlem görüyor ve dalgalı bir seyirle 66 bin dolara doğru yükseliş sergiliyor. Son bir günde yüzde 5’ten fazla artan kriptonun fiyatı 100 ve 200 günlük EMA’nın ve kısa vadeli 50 EMA’nın üzerinde yer alıyor.

Bitcoin
BTC fiyat görünümü

CMF endeksi bir miktar yükselerek negatif bölgede -0,10 seviyesine ulaştı ve para girişinin arttığını gösterdi. MACD göstergesi sinyal çizgisini keserek yukarı yönlü yükselişi destekliyor. Son olarak Göreceli Güç Endeksi (RSI) 63 seviyesinde nötr bölgede.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.