featured

Solana fiyatı 150 dolarlık direnci kırdı: İşte SOL ile birlikte yükselen 2 önemli altcoin

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Solana Haberleri: Kripto para piyasası haftanın ilk işlem gününe olumlu başladı ve Bitcoin’in 65 bin dolara yaklaşması ile altcoinler bir miktar toparlanma gösterdi. Altcoinler arasında en iyi performansı ise Solana gösterdi ve yüzde 3’lük bir artış yaşadı. Bu yükselişle kritik direnç noktası olan 150 doların üzerine çıktı. Bununla birlikte Solana ekosistemi de yükselişe geçerek artış gösterdi ve GRT ile birlikte WIF önemli kazanımlar elde etti.

SOL fiyatı 153 doların üzerinde tutunabilecek mi?

Geçen hafta içinde durgun bir seyir izleyen Solana fiyatı son bir günde 150 doların üzerine çıkarak 153 dolardan işlem görüyor. İşlem hacmi yüzde 81 artarak 2 milyar doları geçti ve zincir üstü analiz firması Santimet’in verilerine göre SOL yatırımcıları ve tranderları 9 ayın en yüksek pozitif duygusuna ulaştı.

Geçtiğimiz cuma günü ise boğa kalabalığın hissiyatında önemli bir artış göstermişti. Ayrıca Apple’ın Solana blok zincir potansiyel olarak inşa ettiğine dair söylentiler, piyasa iyimserliğini tetikleyen gelişmeler arasındaydı.

Solana
SOL teknik grafik BB ve RSI Kaynak: Coinmarketcap

Düşüş trendini kıran altcoinin kısa vadeli tasfiyelerinin artması günlük yükseliş trendini destekledi ve likidasyon artışı ile fiyat 153 doların üzerine çıkmayı başardı. Ancak son bir aylık SOL grafiğinde altcoinin fiyatı birçok kez bu seviyenin altına düştü. SOL fiyatı bu seviyenin üzerinde tutunmayı başarırsa fiyat artışını devam ettirebilir ve bu durumda bir sonraki direnç noktası 155 dolar olacaktır, bu seviyeyi aşması hâlinde ise bir sonraki seviyenin ise 160 dolar olacağı düşünülüyor.

Bu seviyenin altında bir kapanış durumunda ise 147 dolarlık desteğin ve ardından 144 dolarlık desteğin takip edilmesi gerekiyor. Son olarak SOL Göreceli Güç Endeksi (RSI) nötr bölge olan 59 seviyesinde hareket ediyor. Pozitif +DI ise 26 seviyesinde ve -DI’nın üzerinde hareket ediyor.

Solana ekosistemi güçleniyor: WIF kritik desteği geçebilecek mi

Solana fiyatındaki yükseliş ekosistemdeki yapay zekâ tokenları ve meme coinler büyüme sergiledi. WIF token dört aydır test edemediği 2,89 dolarlık bölgeye doğru hareket editör. Güncel olarak 2,85 dolardan işlem gören meme coinin işlem hacmi yüzde 24 arttı.

Gün içinde 2,88 doları test ederek geri çekilen meme coinin fiyatı üst Bollinger Bandına aşarak aşırı alım koşullarına işaret eder. Aynı zamanda fiyat, 2,84 seviyesinin üzerinde tutunmayı başarırsa mevcut yükseliş devam edebilir.

WIF token BB ve RSI endeksi Kaynak: Coinmarketcap

Güncel fiyat 50 EMA ve 200 EMA’nın üzerinde işlem görüyor. Buna karşın CMF değeri fiyat artışını desteklemeyerek düşüşte ve bu da alım gücünün zayıfladığını gösterir. Son olarak Göreceli Güç Endeksi (RSI) 68 seviyesinde ve kısa vadede fiyat artışı ile destekleniyor. RSI’nın aşırı alım bölgesi olan 70’i aşması trendin tersine dönebileceğini gösterir.

Graph (GRT) fiyatına güncel bakış

Solana ekosisteminde en iyi performansı gösteren altcoin The Graph coin oldu. GRT token fiyatı son 24 saatte yüzde 13 artışla 0,15 dolardan 0,17 dolara çıktı. Bir miktar düşüş sergileyen ve ardından 0,1745 dolara gerileyen altcoinin Açık Faiz oranı yüzde 19 artarak hacmi ise yüzde 128 yükseldi. En iyi yapay zekâ tokenları arasında da günlük olarak en hızlı yükselişi sergileyen altcoin yükseliş trendini sürdürürse 0,18 doları test edebilir.

GRT 7 günlük fiyat grafiği

Aksine bir düşüş hâlinde ise altcoinin bir sonraki destek noktası 0,14 dolar. Fiyat günlük yükselişle 50 EMA’nın üzerine çıktı. Fiyat, uzun vadeli 17,38 seviyesindeki 100 EMA’nın sınırında yer alıyor. Fiyat 100 günlük uzun vadeli EMA’nın üzerinde tutunmayı başarırsa yükselişi sürdürebilir. Göreceli Güç Endeksi (RSI) nötr bölge 58 seviyesinde ve yukarı yönlü hareket ediyor.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.