featured

Grayscale’ın gelecek yatırım fonu planları arasında hangi altcoinler var?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Grayscale yakın tarihli bir paylaşımında 30’a yakın kripto varlığa yönelik açıklamada bulundu. Paylaşıma göre listedeki kripto varlıklar, kesin olmamakla birlikte ilerleyen süreçte değerlendirilecek ve yatırım ürünü olarak ele alınabilecek.

Grayscale listesinde yer alan kripto paralar

Grayscale, iki hafta önce AAVE yatırım fonunu başlatarak kurumsal yatırımcının ilgisini çekmiş ve böylece altcoin fiyatında önemli bir atışının önünü açmıştı. Güncel listede ise dikkate alınacak varlıklar arasında Kaspa (KAS) coine öncülük verdi.

Akıllı sözleşme platformları arasında ise Aptos (APT), Arbitrum (ARB), Celestia (TIA, Celo (CELO), Cero, Cosmos (ATOM), Internet Computer (ICP), Mantle (MNT), Neon (NEON), Optimism (OP), Polygon (POL), Sei (SEI), Starnet (STRK) dışında popüler altcoinlerden Toncoin (TON) ve Tron (TRX) bulunuyor.

Bunların yanı sıra yapay zeka tokenları ve meme coinlere de yer veren varlık yöneticisinin listesinde Aerodrome (AERO), Ethena (ENA), Injective Protocol (INJ), Jupiter ( JUP), Mantra (OM) Ondo Finance (ONDO), Pedle (PENDLE) Thorchain (RUNE) altcoinleri yer alıyor.

Meme coinler arasında DOGE bulunurken blockchaine ve NFT alanında tanınan Immutable (IMX) listede bulunuyor. Ayrıca yapay zekâ tokenları ve kurumsal düzeyde fayda sunmayı amaçlayan kripto varlıklar arasında Akash (AKT), Arweave (AR), Artificial Superintelligence Alliance (FET), Helium (HNT), Pyth (PYTH), UMA Project (UMA), VeChain (VET) ve Worldcoin (WLD) yer verdiğini açıkladı.

Yatırım fonları altcoin fiyatını nasıl etkiler?

Varlık yönetim şirketi, XRP Trust ve 3 Ekim’de başlattığı AAVE fonundan sonra mevcut listeyi yayınladı. AAVE fonunun duyurulmasının ardından altcoin fiyatı son bir ayda 135 dolardan 155 dolara çıkarak yüzde 17’lik büyüme gerçekleştirdi. Aynı zamanda bilinirliği artan altcoine olan ilgi de yükseldi. Herhangi bir altcoine dair fon oluşturma kararının karmaşık ve çok yönlü olduğunu ele alan şirket, listenin örnek amaçlı olduğunu açıkladı.

altcoin grayscale
AAVE 1 aylık fiyat grafiği

Listedeki kripto varlıkların yatırım ürününe dönüştürülmesi hâlinde Aave coinde olduğu gibi varlığa yönelik açık ilginin artması bekleniyor. Ayrıca fiyat üzerinde iyimserliği yükselerek bilirliği arttıran Grayscale fonları, erişim kolaylığı da sunar ve genellikle altcoine dair güvenilirliği yükseltir.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.