featured

Çarpıcı Solana fiyat tahmini: SOL fiyatı yüzde 400, TAO fiyatı çift haneli kazanç görebilir!

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekim ayının ikinci haftasında karışık seyreden Solana fiyatı haftanın son işlem gününde iyimser bir seyir izledi. Özellikle Standard Chartered’in açıklamaları ile Solana fiyatına dair yatırımcı iyimserliği yükseldi. Finans şirketi, ABD seçimlerinin Solana fiyatını nasıl etkileyeceğini ele alırken Trump’ın kazanması hâlinde altcoinin fiyatında yüzde 400 artış beklediğini açıkladı.

ABD seçimlerinde Trump’ın muhteme zaferi ve Solana ilişkisi

Birleşmiş devletler merkezli bankacılık ve finans şirketi Standart Chartered, haber kanalı CNBC’ye gönderdiği bir e-postada ABD seçimlerine dair tahmini paylaştı ve ardından kripto varlıklara değinerek Trump’ın kazanması hâlinde özellikle Solana fiyatının nasıl etkileneceğini ele aldı. Genel olarak geniş dijital varlıklar ekosisteminin Trump yönetiminde, Harris yönetimine kıyasla daha fazla destek göreceğini düşündüğünü açıkladı. 

Şirkette dijital varlık yöneticisi olan Geoffrey Kendrick, raporunda SOL coin önümüzdeki süreçte teknik özellikleri ile ilgi göreceğini ifade etti. Varlık yönetim şefi, Solana’nın teknik özelliklerine değinirken yüksek işlem hızının önemli olduğunu ele aldı. Hızlı ve merkezi olmayan uygulamalar için elverişli yapısı ile Solana’nın önümüzdeki dönemde yüzde 100 ile 400 artabileceğini öngördü.

Ayrıca üç büyük altcoin arasında karşılaştırma yaparak Ethereum ve Bitcoin fiyatına dair paylaşımlara da yer verdi. Kendrick, Bitcoin ve Ethereum’un benzer bir görünüm sergileyeceğine değindikten sonra Solana’nın Ethereum’a göre daha yüksek potansiyel taşıdığını ifade etti. Son olarak Bitcoin hakkında ise BTC fiyatının bu süreçte 185 bin doları aşacağını tahmin ediyor.

SOLana
SOL haftalık fiyat grafiği kaynak: Coinmarketcap

Solana fiyatı güncel olarak 141.65 dolardan işlem görüyor ve işlem hacminde yüzde 10’luk bir artış yaşadı. CMF değeri negatif bölgede seyretmeye devam ediyor. Bollinger Bantları yatay seyrederek bir süre fiyat volatilitesinin yatay devam edebileceğini gösteriyor. Göreceli Güç Endeksi (RSI) 48 seviyesinde ve yukarı yönlü hareket ediyor. Altcoin yükselişini sürdürürse kısa vadede 145 doları test edebilir.

Bittensor dört haneli bir yükseliş yaşayabilir

Son 24 saate en çok kazanan altcoinlerden biri olan Bittensor (TAO), 618 dolardan işlem görüyor. Gün içinde yüzde 6,51 yükselen yapay zekâ tokenı TAO fiyatının dört haneye ulaşabileceğine dair tahminler mevcut. Kripto analisti Dark Horseman bir süredir yükselen kanal içinde hareket eden altcoinin piyasadaki genel düşüşten etkilendiğini açıklayarak TAO fiyatı için cesur bir tahminde bulundu.

“TAO/USDT fiyat paritesinde bir yükseliş yaşansa da mevcut koşullar nedeniyle bu yükseliş kısa sürdü. Bittensor kritik direncin üzerine çıkmayı başardı, ancak 681 dolar seviyesinden sert bir şekilde reddedilme ile karşı karşıya kaldı.

 

Fiyat kritik direncin altına düştü. Ancak güçlü alıcı varlığı ve aşırı satılmış StochRSI ile AI 2.0 dalgasının yakında başlamasını bekliyorum. Bu Tao’nun her iki direnç seviyesini de geçmesine ve potansiyel olarak dört haneli işarete doğru ilerlemesine neden olabilir.”

Bittensor güncel fiyatına bakış

TAO fiyatı 614 dolardan işlem görüyor ve Bollinger Bantları yatay bir seyir gösteriyor. Güncel olarak son bir ayın en yüksek seviyesinde işlem gören yapay zeka tokenı, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 767 dolardan yüzde 19 düşük.

TAO
TAO teknik grafik RSI ve MACD Kaynak: Coinmarketcap

Para giriş endeksi MFI, 50 seviyesine yakın 47 bölgesinde bulunuyor. Fiyat uzun 100 EMA’nın ve kısa periyottlu 50 EMA’nın üzerinde yer alıyor ve bu da yükseliş trendinin artabileceğini gösteriyor. Ancak trendin gücünü gösteren Ortalama Yön Endeksi (ADX), mevcut eğilimin gücünü koruduğunu işaret etmekte. Göreceli Güç Endeksi 63 seviyesinde ve aşırı alım bölgesine yaklaşıyor. RSI göstergesinin 70’in üzerine çıkması ürünün aşırı alındığını gösterir.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.