featured

AAVE fiyat tahmini: Grayscale fonundan sonra Aave TVL’de büyük sıçrama ne anlama geliyor?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz perşembe günü popüler varlık yöneticisi Grayscale’nin AAVE Trust’u duyurması ile önemli bir fiyat atılımı yaşayan altcoin, DeFi alanında ivme kazandı. Bir süredir genel kripto trendlerinden bağımsız hareket eden Aave, yeni başlatılan yatırım fonunun etkisiyle kurumsal erişime sahip altcoinlerden biri oldu.

Grayscale AAVE Trust neleri kapsıyor?

Varlık yönetim şirketi Grayscale, XRP Trust fonundan sonra AAVE Trust’u başlattığını duyurdu. 3 Ekim’de yapılan duyuruya göre özel yerleştirme yoluyla sunulacak olan yeni tek varlıklı kripto yatırım fonu Grayscale AAVE Trust, geleneksel aracılar yerine kendi kendine işlem yapan akıllı sözleşmeler aracılığı ile yatırımcıya fona maruz kalma fırsatını sunar. Merkezi olmayan borçlanma ve borç verme süreçlerine yönelik kolaylıklar sunan fon, daha erişilebilir ve tarafsız borçlanma seçenekleri ile aracıları ortadan kaldırır.

Grayscale ürün ve araştırma başkanı “Grayscale Aave Trust, yatırımcılara geleneksel finansı devrim niteliğinde değiştirebilecek bir protokol sunuyor.” açıklaması ile yatırım fonunun farklılığına değindi.

Grayscale özel fon haberinin ardından yükselişe geçen altcoinin TVL değeri yükselerek merkeziyetsiz finans alanında (DeFi) altcoine ait güveni ve benimsenmeyi yükseltti. DefilLama verilerine göre DeFi alanında yeniden ivme kazanan AAVE V3, 10 milyar dolarlık Toplam Kilitli Değeri aştı ve 11 milyar dolarlık TVL değerine ulaştı.

Aave fiyat görünümü yıl son çeyreği için olumlu

Son bir ayda yüzde 11 yükselen altcoinin fiyatı, Grayscale yatırım fonunun başlatılması ile hızlı bir yükseliş göstermişti. Ardından bir miktar geri çekilerek piyasa ile birlikte 162 dolarlık seviyeden 135 dolara geriledi. Yatırım fonuna dair gelişme ile spekülatif bir ilgi çeken altcoin, geçen ay 140 dolarlık direnç noktasını desteğe çevirerek çift dip oluşturdu.

Aave
AAVE 200 EMA ve MFI Kaynak: CoinMarketCap

Altcoinin fiyatı güncel olarak 50 ve 200 EMA’nın üzerinde seyrediyor ve bu da yükseliş trendinin bir miktar daha sürebileceğini gösterir. Ancak para akışını gösteren MFI endekisinde düşüş fiyatın yatay seyri ile uyumlu hareket ediyor. Trendin gücünü gösteren ADX seviyesi aşağı yönlü hareket ediyor ve bu mevcut trendin güç kaybettiğini gösterir. Altcoin için güncel hedef 200 dolar ve altcoinin ekim ayında eylül ayındaki en yüksek zirve olan 180 doları aşacağı tahmin ediliyor.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.