featured

Hafta sonu dikkat çeken 2 altcoin: TON Memelandia’i başlatırken Aptos Asya pazarında büyüyor!

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aptos ve Toncoin Haberleri: Kripto para piyasası Bitcoin’in yeniden 62 bin dolara çıkması ile geçen haftaki kayıplarını telafi etmeye başladı. Piyasa değeri yüksek altcoinler toparlanırken hafta sonu Toncoin ve Aptos yeni gelişmeler ile dikkat çekti. Kurumsal ilginin artması ile önemli gelişmeler yaşayan Aptos küresel gerginliklerin ortasında en çok kazanan altcoin oldu. Toncoin ise meme coinleri canlandırmak için yeni bir platform başlattığını duyurdu.

TON ağında Memelandia başlatıldı

Solana ve Tron meme coin ekosistemlerinin ardından TON coin de benzer bir girişim başlattığını resmi haber blogu üzerinden duyurdu. TON, Memelandia adındaki bu merkezi olmayan bir platform ile meme coin anlatısına farklı bir boyut kazandırmayı amaçlar. TON Vakfı ve TON topluluğu tarafından desteklenen ve meme coin toplulukları için farklı memeler başlatmaya imkân veren platform, Tron ağında hayata geçilen SunPump’a benzer özellikler taşıyor.

Memelandia platformu kullanıcıların yeni memeler oluşturmasına ve rekabete dayalı gelişimeye olanak tanıyor. Benzer platformlardan farklı olarak Meme Mountain, Launchpad Lair gibi alanlarda işbirliği ve rekabete dayalı bir ortam oluşturarak yeni oluşturulan meme coinlere büyüme alanı sunar.

TON ekosistemindeki bu gelişmeler ile altcoinin fiyatının iyileşebileceği dair beklentiler artıyor. Güncel olarak kripto para 5,43 dolardan işlem görüyor ve geçen haftaki kayıplarını telafi etmeye çalışıyor. Toncoin’in teknik grafiğinde fiyatı 21 günlük EMA’nın altında işlem görmesi fiyatın yükselişe geçmeden önce bu seviyeleri aşması gerektiğini gösteriyor. Ayrıca Bollinger Bantlarının daralan bir aralıkta hareket etmesi ve fiyat oynaklığının düşük olduğunu işaret ediyor. Son olarak RSI 44 seviyesinde yer alıyor.

TON açık adres sayısı artıyor

Teknik grafikte nötr sinyaller vermesine rağmen Ton coin ağında günlük aktif adres sayısındaki artış yatırımcı ilgisinin yükseldiğini gösteriyor. CryptoQuant katılımcısının paylaşımlarına göre Telegram’ın Açık Ağ (TON) günlük aktif adresleri eylül sonuna kadar 3,8 milyona ulaştı.

Ağustos ayında bu rakam 2,2 milyondu ve bu artış kullanıcı etkileşiminin yüksek olduğunu gösterir. Buna karşın piyasadaki genel hareketlerle TON coinin piyasa değerinin 13,4 milyon dolarda sabit kaldığını açıkladı. TON ağı 2 Ekim tarihinde 7,9 milyon dolarlık işlem gerçekleştirdi ve bu da yüksek likiditeye işaret eder.

Aptos Japon pazarında ilgiyle karşılandı

Yalızca son iki günde yüzde 10’un üzerinde yükselen Aptos (APT) Japon blok zincir geliştirme şirketi HashPalette’i satın alma duyurusunun ardından yükselişe geçti. HashPort’un yan şirketi olan HashPalette’in alınması aynı zamanda Japon pazarında Aptos coine olan ilginin canlanmasını sağladı. Aptos Labs’ın bu girişimi Asya’da blockchain alanında kurumsal ilgiyi de eş zamanlı olarak yükselti.

Bununla birlikte Aptos’un 2025 yılı geliştirdiği Expo altyapısının bir parçası olacak olan bu gelişme NFT ve dApp alanında kullanıcı seçeneklerini genişletiyor. Ayrıca satın alma haberinden kısa bir süre önce Aptos Vakfı ile OKX Ventures arasında ortaklık kurulduğu haberi paylaşılmıştı. Bu gelişme Aptos blok zincirini destekleyecektir. Kısa sürede gerçekleşen bu gelişmeler ile Aptos’un yakın zamanda blockcahin alanında önemli bir konuma geleceği düşünülüyor.

Aptos güncel fiyat görünümü

APT fiyatı son 24 saate yüzde 4’ten fazla yükselerek 9 dolara ulaştı. Bu gelişme ile piyasa değeri 4.548.188.836 dolara ulaşan altcoin, Bollinger Bantları genişleyerek fiyat volatilitesinin yükseldiğine işaret ediyor.

Aptos
APT 7 günlük fiyat grafiği Kaynak: Coinmarketcap

APT fiyat 21 ve 50 günlük EMA’nın üzerinde işlem görüyor. Para akış endeksi MFI ise 80 seviyesinden 70’e gerileyerek altcoin üzerinde ilginin arttığını gösterir. Göreceli Güç Endeksi (RSI) 69 seviyesinde aşırı alım bölgesine doğru yükseliyor. APT coin, trendi koruyabilmesi hâlinde 10 dolara kısa bir sürede ulaşabilir.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.